Preşedintele Maduro şi-a manifestat susţinerea faţă de Preşedinta Braziliei în faţa ameninţării unei lovituri de stat


 Scris de AVN

Preşedintele Republicii, Nicolás Maduro, şi-a manifestat marţi preocuparea cu privire la o posibilă lovitură de stat care s-ar organiza împotriva Preşedintei Braziliei, Dilma Rousseff, drept pentru care în prezent studiază posibilitatea de a iniţia o serie de analize asupra acestui subiect.

„Noi nu vom rămâne tăcuţi în faţa unei tentative de lovitură de stat în Brazilia sau în alt stat al Americii Latine şi Caraibe, ci vom susţine Brazilia”, a declarat şeful statului venezuelean în urma unei reuniuni cu omologul său bolivian, Evo Morales.

În cadrul conferinţei de presă din Cochabamba, Bolivia, şeful de stat venezuelean a remarcat că în Brazilia pare a se face simţită apariţia unei noi modalităţi de lovitură de stat, împotriva Preşedintei braziliene şi a mişcărilor populare ale acestei naţiuni.

„Cât de anevoioasă a fost ascensiunea mişcărilor populare şi a unei guvernări a poporului pentru popor, iar acum are loc o tentativă de atac asupra acestor procese progresiste”, a alertat acesta.

Preşedinţii Maduro şi Morales au declarat că deţin informaţii asupra acţiunilor destabilizatoare organizate împotriva Preşedintei Brazliei.

„Atât eu cât şi Preşedintele Morales am privit situaţia din Brazilia cu multă preocupare, alarmaţi. Ne manifestăm preocuparea şi vom iniţia o suită de analize, întrucât se pare că din Brazilia se anunţă, făcând uz de o nouă modalitate, o lovitură de stat”, a declarat [Nicolás Maduro].

Deputatul Partidului Muncitorilor (Partido Trabalhista – PT) Paulo Pimienta, a declarat în septembrie că opoziţia braziliană încerca să dea o lovitură de stat împotriva Dilmei Rousseff, contestând valoarea victoriei electorale în baza căreia aceasta a fost investită cu primul său mandat.

Deputatul a afirmat, de asemenea, că cei care organizează lovitura de stat încearcă să scurteze mandatul Preşedintei Rousseff, prin intermediul unui discurs de ură impulsionat de mici grupuri prospere ale societăţii braziliene, care nu reflectă poziţia majorităţii poporului.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets