Președintele Maduro: Singurul drum către pace este puterea constituantă


NM_constitCaracas, 12 mai 2017 (MPPRE)

Vineri, președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro, s-a întâlnit cu Comisia Prezidențială Constituantă și cu delegații internaționali, unde și-a exprimat convingerea fermă că procesul constitutiv este drumul progresului pentru națiunea venezueleană.

Șeful Statului a subliniat faptul că „Procesul care va apărea va avea o semnificație isorică, va fi consolidarea unei Revoluții Bolivariene care a fost asediată și atacată (…) procesul constituant din anul 1999 era împrejmuit, Congresul a fost al lui Ramos Allup, Curtea Supremă de Justiție era manipulată de lobby și de marile firme de avocatură, Consiliul Național Electoral (CNE) era un birou de partide politice, și, în aceste condiții, proiectul inițial nu a fost posibil”.

În același timp, Președintele a declarat că poporul venezuelean sprijină această propunere „Poporul este mulțumit de posibilitatea de a avea o nouă Adunare Națională Constituantă care să solidifice și să consolideze Constituția inițială a lui Hugo Chavez și, de acolo, se extind orizonturile și prin actele constitutive se stabilește pacea în Republică”, a spus el.

De asemenea, președintele Maduro a citat cuvintele Comandantului Hugo Chavez care fac referire la „procesul popular constituant trebuie să mizeze pe un proces de reformare profundă și se poate face numai prin forța poporului, care să activeze puterea originară a națiunii”.

Mai devreme decât mai târziu, vom învinge protestele violente

Pe de altă parte, Șeful Statului a făcut referire la acțiunile violente promovate de factorii opoziției venezuelene „ei au decis să atace puterea din punctul central al oligarhiei (…) mai devreme decât mai târziu vom învinge protestele violente (…) mai mult de 80% din populație repudiază violența din Venezuela’’, a spus acesta.

„Am interzis folosirea armelor de foc de către forțele de ordine publică (…) nu ne vom lăsa învinși, și vom merge mai departe cu poporul (…) voi sunteți martori la toate apelurile pe care le-am făcut pentru dialog”, a declarat Președintele Maduro.

În cele din urmă, Șeful Statului a subliniat faptul că, drumul de urmat care va permite procesul revoluționar este convocarea la un proces constitutiv „puterea constituantă este marele scut al țării în prezent”, a concluzionat.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets