Președintele Maduro: Venezuela va continua să sprijine pacea în Columbia


vCaracas, 03 octombrie 2016 (Correo del Orinoco).
Șeful statului, Nicolas Maduro, a declarat luni că țara va continua să sprijine pacea în Columbia, “pentru că pacea în Columbia, este pacea în Venezuela”.

“Pacea sau războiul în Republica soră afectează viața poporului nostru, ei au 70 de ani de conflict armat, 52 de ani cu gherilele Forțelor Armate Revoluționare din Columbia, și cu acest acord de pace se va pune capăt acestor războaie”, a spus acesta în timpul reuniunii de vicepreședinție Socială și Teritorială.

“Noi am fost marii tovarăși și promotori ai acordului de pace în Columbia, deoarece conflictele lor au implicat ieșirea din această țară a cinci milioane de compatrioți care trăiesc aici, în Venezuela, care au fugit de războiul din Columbia”, a amintit el.

De asemenea, Maduro a declarat că problemele trebuie să le rezolve ei. “Dar problemele de pace au sprijinul deplin al Guvernului Bolivarian pentru a continua să construiască și să facă tot posibilul și imposibilul pentru pace în Columbia”.

Președintele a condamnat poziția celor de dreapta venezueleană, care se bazau pe războiul din Columbia. “Toți cei de dreapta venezueleană și mediile lor de comunicare au făcut campanie pentru război, nu putem să înțelegem cum există persoane care încă mai doresc război în țara soră”.

În cele din urmă, l-a felicitat pe președintele Republicii soră, Juan Manuel Santos, pentru discursul său în favoarea păcii.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets