Președintele Nicolas Maduro a condamnat cu fermitate acțiunile violente de la Palatul Federal Legislativ


NM_cCaracas, 05 de iulie 2017 (MINCI)

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro Moros, a condamnat miercuri faptele violente înregistrate anterior la Palatul Federal Legislativ, unde au fost mai mulți răniți, unii dintre ei deputați.

Declarația sa a fost făcută de la Paseo los Proceres, unde a fost pusă în scenă parada civică-militară pentru a marca comemorarea celei de-a 206-a aniversare a independenței Venezuelei.

„Am fost informat-în timp ce se desfășura această acțiune civică-militară-de faptul că s-au întâmplat niște lucruri ciudate, întotdeauna ciudate acolo unde este opoziția, la poarta de est și pe unele coridoare și grădini interioare ale Adunării, niște fapte de ceartă, de violență. Eu condamn ferm aceste întâmplări, în măsura informațiilor știute până în acest moment”.

El a spus, de asemenea, că a cerut investigarea imediată a acestui episod nefericit pentru a stabili responsabilii. „Niciodată nu voi fi complice într-un act violent. Le condamn și am cerut investigarea lor și să se facă dreptate. ¡Pace, vreau pace pentru Venezuela, nu accept violențe din partea nimănui, să afle lumea și poporul!”, a declarat președintele Maduro și comandantul suprem al Forțelor Armate Naționale Bolivariene.

De asemenea, a cerut liderilor opoziției respingerea violenței ca mijloc de rezolvare a diferențelor. Și-a exprimat dorința să audă că iau poziția de a condamna actele de violență atunci când erau atacate baze militare, cum ar fi cea din La Carlota, sau atunci când au loc atacuri asupra spitatelor pentru copii, sau se înregistrează atacuri cu bombă la sediile Tribunalului Superior de Justiție și cel al Ministerului Puterii Populare pentru Afaceri Interne, Justiție și Pace. El a reiterat faptul că responsabilul pentru acest ultim atac, cu furtul unei aeronave, identificat ca fiind Oscar Perez, este căutat asiduu. „Sper ca opoziția să condamne și să dezarmeze grupurile care promovează violența”, a adăugat președintele.

„Cer pace, înțelegere și armonie, și o spun, frați și surori, într-o zi plină de lumină și iubire. Într-o zi glorioasă ca aceasta, mă rog pentru armonia națională, înțelegere, dialog între toți. Toleranța și viitorul prosper au un singur nume: Adunarea Națională Constituantă”, a exprimat președintele Maduro.

Prin Marynes Ladera
sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets