Președintele Nicolas Maduro a dus un mesaj de pace și integrare în Kazahstan


v-kazahCaracas, 10 septembrie 2017 (AVN)

Mișcarea Țărilor Nealiniate (MNOAL) a ratificat duminică la Organizația pentru Cooperare Islamică (OIC, acronimul în engleză) necesitatea de a avansa împreună pentru a obține justiție și pace pentru toate popoarele lumii.

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro, în numele mișcării care reunește 120 de națiuni din Africa, Asia, Europa de Est și America Latină și Caraibe, și pe care o prezidează din 2016, a pledat pentru dialogul profund de cultură, civilizație și religii.

’’Este timpul să luptăm pentru o altă lume; este timpul să luptăm pentru o lume fără război, fără terorism, fără imperiu hegemonic. E timpul să luptăm pentru o lume posibilă, o lume necesară în care toți putem împărți singurul motiv de existență, existența umană. Doar uniți, Mișcarea Țărilor Nealiniate și Organizația pentru Cooperare Islamică, putem avansa în aceste dorințe și obiective minunate ale justiției și păcii’’, a spus acesta în discursul său de la summit-ul OIC care a avut loc în Astana, Kazahstan.

El și-a exprimat speranța că acest eveniment va consolida și mai mult alianțele de lucru dintre ambele organizații, precum și ’’angajamentul reciproc pentru pace, prosperitate și armonie pentru toți și pentru o lume mai dreaptă și echitabilă’’.

El a reamintit, de asemenea, că țările MNOAL și OIC au o strânsă relație de cooperare și colaborare, și au aceleași principii, printre care conservarea și promovarea multilateralismului incluziv, care este înțeles ca ’’instrumentul cel mai eficient în abordarea problemelor globale și problemele emergente cu care ne confruntăm azi’’.

Aceste două organizații au ca fundație apărarea, promovarea și păstrarea soluționării pașnice a controverselor, democrației și respectării tuturor drepturilor omului și a libertăților fundamentale.

În mod similar, MNOAL și OIC-a adăugat mandatarul venezuelean-se opun ’’amenințării sau folosirii forței împotriva integrității teritoriale și a independenței politice a Statelor, și respingerea impunerii unor sancțiuni unilaterale’’, răspunzând astfel la ’’dispozițiile Cartei Națiunilor Unite și normelor Dreptului Internațional și, în acest sens, declarațiile despre principiile dreptului internațional cu privire la relațiile de prietenie și cooperare dintre State’’.

’’Sunt valori comune și împărtășite atât de Mișcarea Țărilor Nealiniate, precum și de Organizația pentru Cooperarea Islamică’’, care și-au exprimat vocea pentru democrație, dezvoltare sustenabilă și respect pentru drepturile omului, civile, politice, economice, sociale și culturale, care se evidențiază-în poziția ambelor în favoarea soluționării pașnice a controverselor referitoare la problema Palestinei, lucru ce reprezintă o prioritate în agendele de lucru pentru o soluție justă, de durată, cuprinzătoare și pașnică.

Dezvoltare sustenabilă

De asemenea, președintele Maduro a subliniat importanța ca știința, tehnologia și inovarea să fie în slujba politicilor care vizează eradicarea sărăciei și foametei, și în favoarea păcii și dezvoltării umane. Prin urmare, MNOAL prezintă ’’necesitatea de a institui un mecanism global care să faciliteze tehnologia, să accelereze transferul și difuzarea tehnologiei la scară globală, și să facă față provocării dezvoltării sustenabile’’.

Scris de AVN
Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets