Președintele Nicolas Maduro a prezidat reuniunea cu Comisia pentru Dreptate și Adevăr


NM_comisieCaracas, 12 iulie 2017 (VTV)

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro, a prezidat miercuri o reuniune cu integranții Comisiei pentru Dreptate și Adevăr. Și cu familiile și victimele violenței provenite de la sectoarele opoziției venezuelene.

În timpul întâlnirii cu Comisia, președintele Nicolas Maduro a aprobat 40 de milioane de bolivari pentru Fondul Național de Asistență pentru Victimele Violenței și Guarimba, și s-a oferit un sprijin financiar integral pentru familiile tuturor victimelor loviturii de stat din 2002 și a celor din guarimba din anul 2017.

Acest ajutor va acoperi costurile pentru locuințe, educație și sănătate, și, prin intermediul justiției se realizează revendicarea morală și financiară a celor afectați de acțiunile teroriste ale opoziției venezuelene.

Președintele a semnat, de asemenea, un decret cu un set de propuneri pentru a crea o Comisie pentru Adevăr, Dreptate și Pace, prin intermediul Adunării Naționale Constituante, ai cărei membri vor fi aleși pe 30 iulie.

Comisia a fost creată în aprilie 2016 pentru a investiga evenimentele înregistrate din 1999 până în prezent, având ca obiectiv principal asistența victimelor violenței promovate de cei de dreapta, și determinarea adevărului, pentru a se face dreptate în fiecare caz.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets