Președintele Nicolas Maduro a susținut o conferință de presă internațională


conf_NMCaracas, 18 ianuarie 2017 (MPPRE).

De la Palatul Miraflores, Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro Moros, a susținut o conferință de presă împreună cu ambasadele venezuelene acreditate în toate țările din lume, prin Skype.

Președintele Național a declarat că această întâlnire le permite să „realizeze un contact direct internațional, să ducă adevărul țării noastre în lume fără distorsiuni și să contracareze campaniile de minciună și ură”.

În acest context, Maduro a spus că planurile de a interveni în Venezuela sunt făcute și Guvernul Bolivarian le-a inversat, „scopul final împotriva Patriei lui Bolivar este de a efectua o intervenție politică și diplomatică, care mai târziu va deveni economică și militară”.
El a subliniat că, deși Venezuela este o referință de 17 ani, cu un Guvern triumfător în domeniul politic național și internațional, în presa din toată lumea arată Revoluția Bolivariană într-un mod negativ.

„Venezuela nu se comportă bine pentru puterile din Nord, pentru că nu ne încadrăm în trăsăturile ambasadei voastre, știm maniera mișelească cu care maltratează guvernele care nu se aliniază cu ei, este o viziune decadentă să se creadă că țările pot fi supuse ca niște animale”, a spus Maduro.

El a menționat că, majoritatea planetei „aspiră la o lume cu pace, cu partajare, respect pentru diversitate, să se asculte vocea poporului, aceste majorități visează, aspiră și luptă pentru ca planeta să fie mai bună”.

2016, an difícil și complex

Președintele Republicii a explicat că în Venezuela, odată cu scăderea prețurilor petrolului, a existat o scădere a câștigurilor de schimb valutar de 87%, și, în ciuda acestui lucru, niciodată un s-au stopat investițiile sociale, care au crescut la 73%. „Spuneți ce țară din lume face acest lucru în mijlocul unei crize?”.

El a denunțat faptul că, în 2016 Venezuela a suferit „o persecuție financiară efectuată de fostul Guvern al lui Obama”, deși a respectat plata celor 17 miliarde de dolari pentru angajamentele internaționale.

Șeful Statului a denunțat și faptul că mecanismul pervers și de manipulare a prețului monedei este dezvoltat la granița columbiană-venezueleană „am fost victimele unui mecanism condus de companii dirijate de un criminal fals, aceasta este o strategie destinată să distrugă economia națională, cu sprijinul mafiei de frontieră”.

Burghezia venezueleană apatridă

Nicolas Maduro a declarat că în fața conspirației apatride a burgheziei venezuelene împotriva propriei țări, Guvernul Bolivarian s-a apărat cu Constituția, cu bătălia de idei pentru stabilitate și apărarea democrației.

„De la Adunarea Națională, opoziția condusă de ură în diviziunile lor, într-o viziune pe termen scurt de a îndeplini mandatele disperate ale guvernului Statelor Unite, a devenit obsedată de distrugerea Revoluției Bolivariene și a Guvernului lui Nicolas Maduro”, a spus el.

În această privință, a subliniat faptul că loviturile de stat planificate au eșuat și că poporul venezuelean are nevoie de o Adunare Națională care să lucreze în interesul lor, și pentru dezvoltarea țării, respectând Constituția.

Dialog pentru pace

Președintele venezuelean, în legătură cu dialogul pe care îl susține Guvernul Bolivarian cu sectoarele opoziției venezuelene, a subliniat faptul că „eu sper ca procesul de dialog să continue, fără condiții prestabilite, să fie transparent și în cadrul contituțional, pentru a ne conduce la procesul de pace și la stoparea conspirațiilor”.

Acesta a anunțat că joi și vineri, 19 și 20, va avea loc o reuniune cu privire la mecanismele procesului de dialog și a spus că Guvernul Bolivarian este mai unit ca niciodată și cu speranța că anul 2017 va însemna redresarea economiei naționale.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets