Președintele Nicolás Maduro: Cea mai mare victorie a Revoluției Bolivariene va fi, întotdeauna, pacea


Caracas, 7 octombrie (AVN)

Revoluția Bolivariană s-a construit în profunzime, fără război, fără gloanțe nici morți, ci în democrație, având Constituția drept drapel, propagând pacea drept cea mai marea victorie a sa, a spus Președintele Republicii, Nicolás Maduro.

Marțea trecută locuitorii din Caracas s-au strâns în jurul Balconului Poporului, la Palatul Miraflores, pentru a celebra doi ani de la victoria electorală a Comandantului Hugo Chávez, pe 7 octombrie 2012.

Însoțit de tineri militanți din Partidul Socialist Unit din Venezuela (PSUV), Mandatarul a ratificat următoarele: ʺCa chavist, consider că victoria noastră ca popor și ca patrie este pacea. Marea noastră victorie este pacea în toate conjuncturile, circumstanțele și momentele pe care ne este dat să le trăim.ʺ

Actul a fost o demonstrație deplină a ideii că flacăra revoluționară aprinsă de Comandantul Hugo Chávez se menține mai vie ca niciodată. Așa s-au exprimat tinerii revoluționari adunați în acel loc emblematic, unde, după 15 victorii electorale, liderul revoluționar a mulțumit poporului pentru fiecare bătălie câștigată, impulsionându-l să continue lupta pentru ireversibilitatea proiectului socialist.

Cu ocazia sărbătoririi ultimului triumf electoral al lui Chávez, Președintele Maduro a drecretat ziua de 7 octombrie ca Zi a Victoriei Perfecte a Comandantului Hugo Chávez, evidențiind totodată vitejia poporului, care nu l-a lăsat nicio clipă singur pe liderul revoluționar în atâtea lupte câte a dus împotriva dreptei.

A afirmat că întâlnirea de la Balconul Poporului reprezintă un act de uniune și de comemorare, la scară națională, ʺa celor doi ani scurși în care poporul nostru ar fi dorit să-l poată îmbrățișa cu dragoste pe Comandantul Chávezʺ, retribuindu-l astfel pentru faptul de a nu fi abandonat lupta, în pofida bolii de care suferea.

ʺChiar de la începutul bolii, cu toate tratamentele pe care (Chávez) le-a suportat, n-a existat nici măcar o secundă din viața sa în lupta cu boala în care să nu fi avut grija poporului, a celor nevoiași, a celor suferinzi, a dreptului copiilor la studii și a dreptului la sănătate pentru popor ʺ, a afirmat Maduro. În acest sens, Șeful Statului a subliniat cea mai mare moștenire lăsată de Comandant, și anume iubirea profundă pentru patria noastră. A subliniat, de asemenea, că poporul venezuelean are expectative pozitive în privința viitorului, căci chavismul a reușit să se consolideze și să crească.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets