Președintele Nicolas Maduro continuă să impulsioneze eforturile pentru consolidarea păcii


NM_consolid_paceÎn timpul unei adrese realizată de la Palatul Miraflores din Orașul Caracas, Președintele Nicolas Maduro, a informat că în după amiaza zilei de miercuri a avut o întâlnire cu fostul președinte al Spaniei, Jose Luis Rodriguez Zapatero, cu scopul de a aprofunda acțiunile care impulsionează Guvernul Bolivarian de a relua dialogul în Venezuela.

În acest sens, Șeful Statului a informat că la această întâlnire au participat, de asemenea, și Președinta Adunării Naționale Constituante (ANC), Delcy Rodriguez; Prima Combatantă și constituantă, Cilia Flores; și Primarul Municipiului Libertador, Jorge Rodriguez.

A explicat că la întâlnire s-a discutat despre însoțirea dialogului, convocarea summit-ului Comunității Statelor Latino-americane și Caraibiene (Celac), realizat zilele trecute de către Mandatarul Național, cu scopul de a face cunoscut adevărul despre Venezuela și a delibera amenințarea Statelor Unite asupra țării și păcii din regiune.

Pe de altă parte, a declarat că are prevăzută o invitație la Comisia de Dialog cu scopul de a prezenta un raport despre acest subiect în țară, pentru a întări consolidarea păcii prin intermediul ANC.

Zapatero a fost unul dintre promoterii care au impulsionat procesul de dialog dintre Guvernul Bolivarian și sectoarele opoziției, cu scopul de a consolida pacea în țară.

Trebuie menționat că în octombrie 2016, cei de dreapta venezueleană au acceptat apelul Președintelui Nicolas Maduro, de a lucra împreună la o masă de dialog, cu principalul scop de a consolida pacea în teritoriul național. Cu toate acestea, după ce s-a stabilit planul pentru garantarea stabilității în țară, opoziția a abandonat procesul.

Scris de MPPRE y Presidencia
Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets