Președintele Nicolas Maduro: Continuăm cu angajamentul pentru dialog


NMdialogCaracas, 26 februarie 2017 (AVN)

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro, a confirmat sâmbătă disponibilitatea de a continua pe calea dialogului și a înțelegerii, ca singura modalitate de a rezolva diferențele politice.

„Astăzi ne menținem angajamentul pentru dialog, înțelegere și soluționarea pașnică a diferențelor noastre, pentru că oamenii merită să trăiască liniștiți, și să își exercite mecanismele constituționale pe care le-am obținut prin vot”, a scris Mandatarul național pe contul său de Facebook.

Șeful statului a reamintit faptul că acest sit a fost o constantă a Guvernului bolivarian. Mai exact, duminică se împlinesc trei ani de la instalare, din partea președintelui Maduro, a Conferinței Naționale pentru Pace, un spațiu numit pentru un dialog, ca modalitate de a realiza o stabilitate și dezvoltare în Venezuela, vulnerabil din cauza loviturii de stat a opoziției de dreapta, numită „Ieșirea”.

Promovarea operațiunii „Ieșirea”-care a început la 12 de februarie 2014-a fost sub responsabilitatea lui Leopoldo Lopez, condamnat la peste 13 ani, 9 luni și 7 zile de închisoare la penitenciarul Ramo Verde, pentru comiterea infracțiunilor de incitare publică, pagube materiale, incendiere și conspirație.

Această acțiune de lovitură de stat a lăsat un număr de 43 de persoane ucise, mai mult de 800 de răniți, mutilați și pagube materiale împotriva patrimoniului public și privat, precum și incendiarea centrelor de sănătate, universități și case de studiu, unități de transport public, o grădiniță și centre de distribuție a produselor alimentare.

„Din cadrul Guvernului Bolivarian, întotdeauna s-au promovat căile pașnice de rezolvare a diferențelor în fața oricărei circumstanțe care ni se prezintă, pentru că în acest fel, am învățat de la Comandantul nostru Hugo Chavez, care, după lovitura de stat din 2002, prima sa acțiune a fost apelul la dialog între toate sectoarele pentru a evita violența și încălcarea Constituției”, a scris Președintele pe rețeaua socială.

El a reamintit faptul că, atunci când „o parte a opoziției de dreapta fasciste a instigat la violența stradală cu planul numit ‚Ieșirea’, noi convocăm sectoarele democratice din țară, Puterile Statului, la formarea Conferinței Naționale pentru Pace, pentru a dezarma violența”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets