Președintele Nicolas Maduro: Cu o participare de 61,14%, spunem lumii că suntem un popor democratic


54procenteCaracas, 16 octombrie 2017 (MPPRE)

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro Moros, a felicitat întreg poporul venezuelean care și-a exercitat dreptul la vot pe 15 octombrie pentru alegerea guvernatorilor celor 23 de state care alcătuiesc țara.

’’61,14% de participare, este cel mai înalt nivel la care am obținut alegerile regionale (…) cu acest lucru, spunem lumii că suntem un popor democratic, care vrea pace și trăiește în democrație’’, a spus Președintele Național.

El a raportat apoi că chavismul a câștigat un total de 17 guvernate, și opoziția venezueleană a câștigat cinci ’’anunț deja că recunosc toate rezultatele și îi felicit pe guvernatorii aleși în această zi frumoasă’’.

El a subliniat faptul că, încă o dată, poporul a demonstrat că drumul care trebuie urmat este cel al democrației, dialogului, înțelegerii, și că niciodată nu va fi calea violenței, a războiului economic, și nici a sabotării serviciilor publice pe care le folosește poporul.

’’Am câștigat 75% din guvernările țării, și opoziția 25%, notați bine CNN, în Venezuela chavismul este viu și încă în picioare (…) în calculele naționale, chavismul a avut 54% din totalul voturilor, față de 45% al opoziției, cu nouă puncte în plus!’’, a declarat președintele Nicolas Maduro.

electionesDe asemenea, Președintele a descris victoria obținută ca fiind ’’o ispravă’’ cucerită în mijlocul marilor dificultăți provocate de războiul multiform în care Revoluția Bolivariană este victimă.

Președintele Maduro a făcut apel la opoziția venezueleană să recunoască rezultatele alegerilor în pace, astfel încât să lucreze pentru dezvoltarea statelor venezuelene, și a indicat să nu încerce să saboteze Națiunea.

Președintele Național a ordonat Adunării Naționale Constituante (ANC) să fie verificate 100% din voturile obținute după realizarea alegerilor, ’’solicit ANC să ordone un audit general pentru alegerile regionale’’.

De asemenea, președintele Nicolas Maduro, a mulțumit tuturor popoarelor lumii care au fost atente la procesul electoral desfășurat în Venezuela, și care, în mod repetat și-au exprimat solidaritatea în fața atacurilor imperialiste.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets