PREȘEDINTELE NICOLAS MADURO ÎNMÂNEAZĂ STEAGUL TRICOLOR DELEGAȚIEI CARE VA PARTICIPA LA CEA DE-A XVII-A EDIȚIE A JOCURILOR PANAMERICANE


Palatul Miraflores, Caracas.

Președintele, Nicolas Maduro la înmânarea steagului lui Marvin Blanco, cel care il va flura la Panamericane

Președintele, Nicolas Maduro la înmânarea steagului lui Marvin Blanco, cel care il va flura la Panamericane

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolás Maduro, le-a spus celor peste 300 de atleți care vor participa la Ediția XVII a Jocurilor Panamericane de la Toronto 2015, că trebuie să ajungă la competiție cu o mare pregătire fizică, dar mai ales cu mare forță morală.

Pregătirea fizică este determinantă, dar trebuie să fie însoțită de forța morală, a reiterat șefului statului și al guvernului, declarând în momentul înmânării tricolorului patriei celui care îl va purta, Marvin Blanco, că prin înmânarea însemnului național îi înmânează forța morală, care nu înseamnă altceva decât a se simți mulțumit de a fi venezueleni.

“A ne simți mândri de a avea tricolorul care ne face să zburăm ca vulturii, a ne simți mândri că suntem din această Patrie (…), a punctat Președintele în momentul în care a descris Salonul Soarelui din Peru – unde a avut loc înmânarea tricolorului delegației venezuelene –  și unde a făcut referire la faptul că toți venezuelenii ar trebui să se simtă mândri de istorie, deoarece strămoșii săi au obținut ”toate medaliile de aur în cadrul tuturor campionatelor de libertate sud-americană acum mai bine de 200 de ani”.

Le-a spus, de asemenea, competitorilor de mare rang, că astăzi se deschide drumul încă unei probe, care v-a fi depășită cu mare seriozitate. ”Când ne subestimează în cadrul unei competiții – ca cea din această duminică, cum au subestimat pe echipa Vinotinto – diferența o face inspirația de a ne simți siguri de tot ceea ce facem: nimeni nu este mai presus decât noi, așa cum nici noi nu ne considerăm superiori nimănui”.

Urez succes delegației, compusă din peste 300 de atleți, cărora le-a spus că trebuie să participe la cea de-a XVII-a Ediție a Jocurilor Panamericane de la Toronto 2015 și să își continue drumul către Rio 2016.

La rândul său, cel care a va duce steagul Venezuelei, Marin Blanco, primind felicitările din partea președintelui pentru aniversarea celor 27 de ani ai săi, a spus că toți atleții prezenți au merite pentru a se afla sub steagul Venezuelei, mulțumind totodată pentru a fi ales. A adăugat, de asemenea, că sportivii vor lucra ca o singură echipă pentru a aduce cele mai bune rezultate țării.

“Să aducem bucurie țării (…). Nu în fiecare zi îl avem alături pe Președintele Republicii să ne motiveze pentru un eveniment sportiv”.

Cea de-a XVII-a Ediție a Jocurilor Panamericane se va desfășura în perioada 10-26 iulie.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets