Preşedintele Nicolás Maduro învesteşte membrii Consiliului Naţional pentru economie productivă

Preşedintele Nicolás Maduro învesteşte membrii Consiliului Naţional pentru economie productivă


NM_V111_2Caracas, 19 ianuarie 2015 (Ministerul Puterii Populare pentru Relaţii Externe).

Preşedintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolás Maduro, a adresat un apel poporului Venezuelei pentru „a-şi asuma un angajament patriotic şi deschis dialogului pentru acţiune şi creare” a unui nou model de producţie care să pună capăt intereselor capitaliste.

De la Teatrul Teresa Carreño, din Caracas, preşedintele Maduro a chemat pe reprezentanţii tuturor sectoarelor de producţie ale ţării să îşi asume această iniţiativă ca un angajament cu caracter naţional.

„Venezuela a intrat într-o etapă de adevărată urgenţă economică, într-o criză ce ameninţă stabilitatea socială şi realizările sociale de egalitate şi justiţie pe care le-am construit în ultimii cincisprezece ani în ţară”.

A semnalat că trebuie să existe o alianţă naţională orientată în contra viciilor economiei şi a invitat de toţi întreprinzătorii la dialog şi colaborare pentru o dezvoltare productivă.

„Eu doresc un joc de tip câştig-câştig, Venezuela să fie cea care câştigă, astfel că întind mâna sectorului de afaceri pentru muncă, dialog şi întâlniri de colaborare”.

De asemenea, a exprimat faptul că Venezuela a intrat într-o adevărată urgenţă economică, o criză ce ameninţă stabilitatea socială. A indicat că „este momentul să luăm frâiele pieţei petroliere, Venezuela poate avea o şansă bazată pe muncă şi voinţă”.

Preşedintele venezuelean a punctat faptul că pe parcursul ultimilor ani (2013 – 2015) s-a studiat cu minuţiozitate piaţa petrolieră, din cauza puternicului atac contra preţurilor petrolului, atac încă mai acut resimţit în 2015.

A pus în evidenţă efortul întreprins de către Guvernul Naţional, care a prevenit căderea preţului petrolului, menţionând că în primele luni ale lui 2015 s-a obţinut o îngheţare a acestuia.

„Ne aflăm în faţa unei adevărate crize în toate ţările exportatoare de petrol”.

A indicat faptul că factorii războiului geopolitic intervin şi se constituie în cauza scăderii preţului petrolului, alături de capacitatea de producţie şi, acum şi de export a Statelor Unite, prin intermediul tehnicii de fracking.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets