Președintele Nicolas Maduro prezintă dovezi care fac legătura între opoziția venezueleană și actele teroriste


Caracas, 17 aprilie 2017 (MPPRE)

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro Moros, însoțit de membrii Comandamentului Național Antilovituri, a prezentat o parte din probele care leagă partidele opoziției de recentele acte de terorism desfășurate în țară.

Ca rezultat al investigației desfășurate prin intermediul Ministerului Public (MP), și care urmărește responsabilii intelectuali și materiali pentru actele teroriste din luna aprilie, a fost posibilă identificarea unora dintre cei implicați.

Printre aceste dovezi, există declarații ale celor care au participat la aceste acte, care fac parte din grupurile violente angajate de către cei de dreapta pentru a comite acte de vandalism pe bulevardul Libertador din Caracas, după manifestația convocată de opoziție în estul orașului, și imagini în care se evidențiază dezvoltarea acestor evenimente și care dezvăluie atacul asupra conducerii executive a Magistraturii.

Într-o înregistrare prezentată de șeful Statului se observă mărturia lui Guido Rodriguez, care a spus că împreună cu alți 40 de cetățeni au primit 300 de mii de bolivari pentru a comite aceste delicte. Președintele a spus că investigația se aprofundează și are mai multe linii.

De asemenea, el a spus: „nu voi ezita nici o secundă, pentru a duce la închisoare pe oricine (…) pentru a face dreptate și, cu înverșunare să îi pedepsesc pe cei care vor să răspândească violență în țara noastră”.

Acesta a spus că opoziția a început să organizeze deminstrații la care au dreptul orice sector politic-social din țară, la fel ca în toate țările, dar la ce nu au dreptul este, folosirea acestor demonstrații pentru a genera violență, înfruntări, și să caute moarte și sânge, așa cum au încercat de mai multe ori în luna aprilie.

Într-o altă înregistrare, se aude mărturia a doi frați gemeni, militanți ai organizației politice de dreapta Primero Justicia, care arată deputați ai Adunării Naționale ca fiind responsabili pentru coordonarea logistică a protestelor violente din Caracas în ultimele zile.

„(…) Și gemenii au fost capturați în flagrant de către organele de protecție și securitate a Statului, cu ordinul Ministerului Public. De asemenea, a fost prins în flagrant și Omar Lopez, polițist din Chacao, care împrumuta echipament (cocktail-uri molotov) într-un vehicul particular pentru a ataca Direcția Executivă a Magistraturii”, a declarat președintele Maduro.

El a confirmat faptul că investigațiile vor ajunge „până la cele mai profunde adevăruri și consecințe finale”, și vor fi dezvăluite poporului, pentru că este vorba de un complot și o conspirație permanentă, acțiuni de lovitură de stat care se doresc a fi impuse Venezuelei.

Președintele a declarat că opoziția gestionează același model ca și în anii anteriori, prin ambuscade continue, care doresc ca popoarele să se înfrunte între ele. El a regretat faptul că Venezuela nu are o opoziție politică cu autonomie de decizie, gândire și voință, și, în schimb, urmează scenariul Statelor Unite pentru a reuși o intervenție străină.

„Nu veți reuși lovitura de stat domnilor! Există o coeziune solidă a dorinței naționale de pace pentru a apăra această constituție, dreptul la pace și revoluția bolivariană care s-a născut dintr-un proces constitutiv, și se hrănește din Puterea Populară Constitutivă în mod continuu”, a garantat dreptului fascist.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets