Președintele Palestinei se află în Venezuela pentru a-și arăta sprijinul pentru Guvernul Bolivarian


Maiquetía. 15 mai 2014 (MPPRE).

Photo: REUTERSPhoto: REUTERS
Președintele Statului Palestinian, Mahmoud Abbas, se află în vizită oficială în Republica Bolivariană Venezuela cu principalul obiectiv de a transmite un mesaj de solidaritate poporului și autorităților legitime ale Guvernului Național, condus de președintele Nicolás Maduro, pentru acțiunile violente și neconstituționale realizate de opoziția venezuleană în ultimele luni.

Ministrul Puterii Populare pentru Relații Externe, Elías Jaua Milano, a evidențiat că vor continua dezvoltarea acordurilor de cooperare în materie de sănătate, care sunt deja într-un stadiu avansat, prin construirea centrului oftalmologic din Palestina și capacitarea tinerilor din țara noastră în domeniul medicinei. De asemenea, a informat că este prevăzută concretizarea unui important acord energetic între ambele națiuni, detaliile acestuia urmând a fi anunțate de președintele Nicolás Maduro.

Aceasta este cea de-a treia vizita oficială pe care președintele palestinian o realizează în Venezuela.

Agenda mandatarului palestinaian, care se va afla în țară până sâmbătă, 17 mai, include un schimb de opinii cu privire la aspecte inerente ale negocierilor de pace în conflictul palestino-israelian. De asemenea, Abbas va oferi omajul său liderului Revoluției Bolivariene, Hugo Chávez, în Cuartel de la Montaña 4-F și va stabili o Reuniune Bilaterală cu președintele Nicolás Maduro.

De reținut că Republica Bolivariană Venezuela sprijină cauza palestiniană și planul de pace arab care solicită retragerea Israelului și a frontierelor stabilite înainte de 1967, împreună cu recunoașterea Israelului și stabilirea Statului Palestina cu Ierusalimul Orienta ca și capitala sa.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets