Președintele va impulsiona dezvoltarea națională și noua fază diplomatică între Venezuela și Statele Unite ale Americii


v_usaCaracas, 20 noiembrie 2016 (MPPRE)

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro Moros, a cerut guvernului și poporului din Venezuela să aibă o mai mare pregătire politică, de comunicare, spirituală și culturală pentru relansarea și victoria de management revoluționar pentru anii următori.

Președintele este optimist în ceea ce privește relansarea dezvoltării țării pentru anul următor, după lupta purtată de Revoluție împotriva războiului economic impus de factorii destabilizatori de cei din dreapta venezueleană.

“Anii 2017-2018 vor fi momente importante pentru Patrie, merg în față cu poporul și nimeni și nimic nu mă oprește”, a asigurat președintele Maduro.

Relația cu Statele Unite

Șeful Executivului venezuelean a anunțat din orașul Maracay, statul Aragua, că va trmite în curând o scrisoare personală președintelui Barack Obama, pentru ca înainte de a preda peședinția, să gestioneze totul pentru a abroga Decretul existent împotriva Venezuelei.

“Câte speranțe am avut și noi, și lumea, cu sosirea lui Obama”, a spus el după ce a subliniat că guvernul Comandantului Chavez și cel pe care îl conduce el acum, au executat pentru a stabili relații bazate pe respect și înțelegere reciprocă.

“Noi avem un destin, destinul nostru este victoria, și nimeni și nimic nu va putea schimba acest destin […] eu sunt fiul lui Chavez, eu sunt un popor și de aceea nu au putut să miște nici măcar un centimetru din forța acestei președinții, a acestui guvern, a acestei revoluții”, a spus Maduro.

În acest context, a spus că va continua să lucreze pentru a restabili relațiile diplomatice dintre cele două guverne, începând cu noua administrație care se va iniția anul viitor.

“A sosit timpul unei rectificări, de a începe o nouă eră a relațiilor între Venezuela și Statele Unite ale Americii”, a spus el.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets