Președintele venezuelean a participat la Congresul Mondial al Energiei


congres_energieIstanbul, 9 octombrie 2016 (MPPRE).

Din 9 octombrie, Istanbul a găzduit cel de-al douăzeci și treilea Congres Mondial al Energiei, o întâlnire care adună reprezentanții industriei și liderii politici ai națiunilor cu mare relevanță în acest domeniu, printre care se numără președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro, președintele rus, Vladimir Putin, președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, și șeful statului Cipru, Nikos Anastasiadis.

Sub tema: < <În căutarea de Noi Frontiere>>, programul Congresului va evalua problemele critice cu care se confruntă industria energiei și viziunile pentru viitorul sistemului energetic global, explorarea zonelor cele mai dinamice și schimbarea de joc care dau formă energiei de mâine.

Delegația venezueleană care a participat la Congres, condusă de președintele Nicolas Maduro Moros, a apărat strategiile definite în Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEP), pentru a stabiliza piața petrolului.

Timp de patru zile au fost propuse provocări pentru viziunile viitoare ale industriei energetice globale. În a doua zi, s-au concentrat pe oportunitățile de afaceri și de gestionare a resurselor, precum și răspunsuri la noile provocări de adaptare și inovare pentru a asigura un sistem energetic sigur. În a treia zi au avut loc discuții cu implicații politice, cu sesiuni concepute pentru a aborda schimbările instituționale necesare pentru a echilibra Trilema Mondială a Energiei: siguranța energetică (disponibilitate), echitatea socială (accesul la energie) și diminuarea impactului de mediu (schimbarea climatică).

Congresul, organizat în comun cu primul ministru turc Binali Yildirim și ministrul Energiei și Resurselor Naturale, Berat Albayrak, sub tutela președintelui Recep Tayyip Erdogan, a avut loc in Istanbul.

Autoritățile turce, conform unui raport al agenției oficiale Anatolia, au informat despre participarea delegațiilor din 80 de țări la acest Congres Mondial al Energiei, printre acestea fiind: Venezuela, Iran, Arabia Saudită, Iraq, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Germania, Elveția, Bulgaria, Argelia, Nigeria, Sudan, Etiopia, Tanzania, Argentina, Ecuador, Bolivia și Uruguay.

La acest eveniment au participat, de asemenea, directori de top ale principalelor companii energetice din lume, precum și reprezentanți ai societăților tehnologice cele mai importante.

Consiliul Mondial al Energiei, fondat în 1923, reunește liderii și profesioniștii care prmovează un sistem de energie accesibil, stabil și sensibil la mediul înconjurător, pentru cel mai mare beneficiu al tuturor.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets