Președintele Venezuelei a confirmat dorința sa de a consolida calea dialogului cu factorii contrarevoluționari


Caracas, 11 ianuarie 2017 (MPPRE).

Miercuri a avut loc Reuniunea Comitetului Executiv de la Forumul din Sao Paulo, în orașul Managua, Nicaragua, eveniment la care Președintele Național, Nicolas Maduro, a subliniat importanța acestui lucru pentru apariția unei lumi noi, multipolare și multicentrice.

În acest sens, Șeful Statului venezuelean a spus că, crearea acestui organism „a fost un act drept și necesar, plin de forță creatoare”, adăugând că a fost fondat mulțumită mișcărilor sociale ale stângii în America Latină.

De asemenea, a subliniat faptul că a decis să participe la această reuniune ca un revoluționar în plus, pentru a evidenția legăturile Venezuelei cu el. „Reafirmăm angajamentul revoluției bolivariene cu steagurile forumului din Sao Paulo și forțele populare din America Latină și Caraibe”, a spus. El a anunțat, de asemenea, că Venezuela se alătură și își asumă abordarea „Consensul Americii noastre”, document al Forumului din Sao Paulo, și a spus că „este timpul consensului Americii noastre, de revendicare a sângelui nostru”. De asemenea, a anunțat că acest document va circula în toate mișcările de bază, populare și sociale din Venezuela.

În ceea ce privește atacurile pe care factorii interni și externi le-au condus împotriva Venezuelei, el a explicat că guvernul a avut succes în vremuri de război politic și economic, și, în ciuda acestor atacuri, nu au fost neglijate misiunile sociale, a subliniat, de exemplu, oferirea locuințelor.
În alt aspect, a invitat mișcările populare și sociale internaționale la comemorarea celor cinci ani de la plecarea fizică a Comandantului Hugo Chavez, activitate despre care a spus că va avea diferite evenimente în țară.

El a spus, de asemenea, că regretă intervenția SUA în guvernele latino-americane, menționând că Obama este responsabil de conspirația împotriva președintei Braziliei, Dilma Rousseff, în timp ce a mai menționat pe fostul secretar de stat, Hillary Clinton, ca fiind vinovată de lovitura de Stat împotriva fostului președinte al Honduras, Manuel Zelaya.

Cu privire la recenta investire a președintelui Daniel Ortega și vice-președintelui Rosario Murillo, și-a exprimat felicitările atât pentru Guvern, cât și pentru poporul din Nicaragua pentru această victorie, în timp ce a ratificat sprijinul Caracasului pentru acest nou mandat.

Președintele venezuelean s-a referit, de asemenea, la viitorul summit al Comunității Statelor Latinoamericane și Caraibiene (CELAC), care va avea loc în luna ianuarie, unde a spus că vor participa toți președinții Alianței Bolivariene pentru Popoarele Americii Noastre (Alba), pentru a lucra cu un singur scop. Acesta a spus că „destinul Americii noastre nu poate fi hotărât la Washington, trebuie să fie decis aici în America Latină”.

La eveniment au participat 17 delegații internaționale și partide de stânga din America Latină.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets