Președinții Nicolas Maduro și Vladimir Putin monitorizează relațiile bilaterale


maduro_putinPreședintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro Moros și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, au susținut astăzi, convorbirea telefonică obișnuită, pentru a monitoriza excelentele relații existe între cele două guverne.

Discuția a abordat diverse teme bilaterale, cu accent deosebit pe cooperarea în domeniul securității și apărării, energie, agricultură, științe, tehnologie și cultură.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și-a exprimat admirația pentru curajul și seninătatea cu care a fost îndreptată națiunea venezueleană pe drumul păcii, sub conducerea Președintelui Nicolas Maduro Moros, împreună cu poporul venezuelean.

Președintele Putin a subliniat faptul că Venezuela este al doilea cel mai mare partener comercial al Federației Ruse din regiunea Americii Latine și Caraibe, și a remarcat importanța majoră a Venezuelei în dezvoltarea intereselor comerciale ale ambelor națiuni. În acest sens, el a subliniat importanța recentei vizite la Moscova a Ministrului Puterii Populare pentru Economie și Finanțe, Ramon Lobo, în vederea pregătirii Comisiei Inter-guvernamentale la Nivel Înalt (CIAN) Rusia-Venezuela, care va avea loc în capitala rusă, în octombrie. Președintele Putin i-a manifestat președintelui Maduro satisfacția pentru progresele înregistrate în cooperarea bilaterală din domeniul agriculturii, petrol și gaze, precum și progresul accelerat al lucrărilor pentru instalarea companiei de asamblare de autobuze.

În cele din urmă, în conversația lungă și plăcută dintre cei doi mandatari, președintele Putin a recunoscut curajul și efortul președintelui Maduro pentru a menține stabilitatea și pacea în țară, și-a exprimat respingerea față de manevrele politice, interne și externe, care nu cunosc ordinea constituțională a Republicii Bolivariene Venezuela, în timp ce a semnalat că știe cu precizie încercările străine care se organizează împotriva Venezuelei, menționând că numai poporul venezuelean își poate determina propriul destin.

Caracas, 10 iulie 2017

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets