PRIETENIA ÎNTRE POPOARE PREZENTĂ ÎN CADRUL MESEI DE LUCRU CU REPREZENTANȚII UNIUNII EUROPENE


Caracas, 12 iunie 2015. MPPRE.

Ministra de Externe a Republicii Bolivariene Venezuela, Delcy Rodríguez, efectuează o evaluare a rezultatelor oferite de cel de-al II-lea Summit CELAC-UE, care a avut loc la Bruxelles în perioada 10-11 iunie, după ce s-a reunit cu ambasadorii UE acreditați în țara noastră.

Masa de lucru a Ministrei de Externe cu Ambasadorii din țările UE acreditați în Venezuela

Masa de lucru a Ministrei de Externe cu Ambasadorii din țările UE acreditați în Venezuela

Ministra de Externe a catalogat această reuniune de lucru ca fiind ”cordială și fructideră”, având în vedere că în cadrul acesteia s-au evaluat rezultatele obținute în cadrul discuțiilor Summit-ului, beneficiari fiind ambele blocuri regionale. ”În cadrul Summit-ului, după cum informează președintele nostru Nicolas Maduro, discuțiile au fost foarte fructifere pentru ambele blocuri regionale deoarece s-au înțeles mecanismele dialogului politic, prin intermediul prieteniei, cooperării și, mai ales, a respectului bazat pe egalitatea suverană a statelor”, a declarat Rodriguez în cadrul conferinței de presă oferite la încheierea acestei mese de lucru.

Rodríguez a explicat că această reuniune a avut loc într-un cadru cordial și repectuos, pentru că politica externă venezueleană este una a păcii și a solidarității între națiuni și a folosit prilejul pentru a înainta o invitației ambasadorilor de a realiza vizite Bazelor Misiunilor Sociale, ”deoarece acolo veți cunoaște spiritul poporului nostru, veți vedea cum poporul venzuelean înfrățit trece peste toate dificultățile”.

În acest sens, a menționat de asemenea, că reprezentanții națiunilor Uniunii Europene în Venezuela au sărbătorit recunoașterea oferită, zilele trecute, de FAO Venezuelei pentru demersurile realizate în eradicarea sărăciei și foametei.

În cadrul acestei întâlniri s-au discutat tematici cu privire la situația actuală a Venezuelei, precum natura relațiilor de cooperare între națiunile ambelor blocuri regionale, prezente la Summit-ul CELAC-UE. Ministra de Externe a precizat că ”s-au revizuit, de asemenea, aspecte cu privire la cooperarea culturală, economică, comercială și politică dintre Venezuela și țările Uniunii Europene”.

În același sens, a transmis un salut blocului regional european, mulțumind pentru sprijinul oferit Venezuelei, care scoate în evidență voința de pace a Guvernului și a poporului bolivarian, discreditând poziția guvernului SUA, care insistă în a considera că țara noastă este o amenințare, în pofida refuzului internațional manifestat împotriva acestei agresiuni intervenționiste.

Ministra de Externe a transmis mulțumiri din partea Președintelui Maduro ambasadorilor care au asistat la întâlnire, pentru sprijinul acordat de guvernele lor poporului lui Bolivar și al lui Chavez, având în vedere ”că ceea ce cuprinde declarația Summit-ului CELAC-UE este un act just, la fel ca acela de a insista cu privire la încetarea blocajului împotriva Republicii înfrățile Cuba”.

În încheiere, Rodriguez și-a declarat satisfacția pentru desfășurarea mesei de lucru și a manifestat dorința de a continua cu această metodă de lucru, atât cu reprezentanții țărilor membre CELAC, cât și cu ambasadorii Uniunii Europene acreditați în Venezuela, care au mulțumit la rândul lor pentru informațiile oferite de Ministerul de Externe venezuelean, oportunitate în care au aflat mai multe informații cu privire la situația actuală a țării direct de la purtătorii de cuvânt ai Guvernului Bolivarian, lucru care rupe cercul mediatic aplicat Venezuelei la nivel internațional.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets