Primul Congres pe tema gazelor naturale va demonstra potenţialul energetic al naţiunii


Caracas, 25 noiembrie 2014 (AVN)

Primul Congres Venezuelean pe tema Gazelor Naturale, care va avea loc între 26 şi 28 noiembrie, în statul Nueva Esparta, reprezintă oportunitatea de a face cunoscut potenţialul pe care contează naţiunea noastră pentru dezvoltarea de activităţi legate de această sursă energetică.

Întâlnirea este organizată de Petróleos de Venezuela şi de Camera Venezueleană a Petrolului şi va conta pe asistenţa a 20 de întreprinderi naţionale şi internaţionale cu peste 600 de participanţi.

Se prevede inaugurarea acestui congres în ziua de miercuri, 26 noiembrie, de către preşedintele întreprinderii de Stat PDVSA, Eulogio Del Pino.
„La această primă ediţie se vor dezbate teme legate de sectorul producător de gaze naturale din ţară, iar întreprinderile dedicate acestei activităţi economice care sunt afiliate Camerei vor participa la o expoziţie în cadrul căreia îşi vor demonstra serviciile, tehnologiile şi capacităţile de activitate”, a indicat preşedintele Camerei Venezuelene a Petrolului (capitolul Anzoátegui), Mario Castillo.

Evenimentul va fi un scenariu de expuneri decpre dezvoltarea gazului în Venezuela.
Astfel, se aşteaptă ca miercuri, 26 noiembrie, să-şi expună părerea preşedintele YPFB din Bolivia, Carlos Villegas; directorul general al Petroamazonas din Ecuador, Orlando Madrid; preşedinta întreprinderii nord-americane Chevron Latinoamérica, Kelly Hartshorn; vicepreşedintele întreprinderii chineze CNPC Ltd. America, Chean Jintao, şi directorul unităţii spaniole Repsol, Ramirez Páez.

De asemenea, la această reuniune vor mai participa şi reprezentantul pentru America Latină al corporaţiei ruse Rosneft Venezuela, Mikhail Garfinin; preşedintele companiei anglo-olandeze Shell pentru Venezuela şi Trinidad y Tobago, Luis Pradom şi preşedintele întreprinderii petroliere franceze Total, Ronan Huitric.

În zilele de joi şi vineri, prezentările se vor axa pe tema reglării producţiei de gaz din Venezuela şi pe oportunităţile oferite de ţara noastră pentru investitorii naţionali şi internaţionali.

Castillo a remarcat că acestă primă ediţie a congresului se va concentra pe prezentarea potenţialităţilor şi oportunităţilor Venezuelei în vederea impulsionării în continuare a producţiei sale de gaze naturale.

„Vor fi evaluate perspectivele mondiale şi locale, atmosfera pieţei internaţionale, costurile extragerii de gaze din alte ţări, şi, în special, vor fi prezentate facilităţile oferite de Venezuela ca ţară poziţionată la nordul continentului nostru, cu o mare extindere în Marea Caraibelor, cu mari rezerve energetice dovedite (97 bilioane 89.211 milioane de picioare cubice) şi cu o climă perfectă pentru extracţia de ţiţei şi de gaz. Nu e totuna să forezi în platforme acoperite cu 5 – 10 metri de zăpadă, ori să faci această muncă în ţara noastră, unde condiţiile geografice şi climaterice sunt adecvate”, a afirmat Castillo.

Alt punct cheie ce va fi dezbătut la acest eveniment priveşte importanţa legării procesului de producţie de gaze de ocrotirea mediului înconjurător şi executarea de lucrări care să garanteze un beneficiu social.
„Trebuie să veghem ca activităţile noastre să se repercuteze la modul cel mai slab posibil asupra echilibrului ambiental şi să reuşim ca investiţia în sectorul hidrocarburilor să poată fi extrapolată asupra societăţii, pentru a îmbunătăţi nivelul de viaţă al venezuelenilor care locuiesc în comunităţile vecine cu aceste proiecte”, a afirmat Castillo.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets