Producția a mai mult de 4 milioane de tone de oțel lichid este obiectivul companiei de stat venezuelene Sidor


v_productie_otelCaracas, 03 august 2016 (RNV).

Siderurgica din Orinoco Alfredo Maneiro (Sidor) se așteaptă să producă 4,3 milioane de tone de oțel lichid între anul 2016 și 2018, a raportat Justo Noguera Pietri, președintele companiei.

A subliniat că estimează atingerea obiectivului cu lansarea Planului de Redresare Productivă, aprobat de președintele Republicii, Nicolas Maduro, în luna august.

Odată cu reactivarea laminorului planșeului s-a pus în mișcare a doua fază a planului de redresare a capacității operaționale a Sidor 2016-2018, care este proiectat pentru a ajunge la aproximativ 100.000 de tone de oțel lichid pe lună.

Pietri a spus că printre planurile companiei, este acela de a iniția producerea discurilor de grapă, folosite la aratul pământului, la consolidarea sectorului agricol, în conformitate cu o notă de la Correo del Orinoco, pe pagina web a acestora.

Sidor a lansat deja moara de laminare la cald, cu scopul de a produce 50.000 de tone lunar de bobine de oțel laminat pentru a acoperi necesitățile sectorului public de procesare și al celui privat național.

Pietri a spus că bobinele de oțel laminat produse de Sidor sunt cerute de către diverse industrii de prelucrare naționale, cum ar fi industria automobilelor, construcții, infrastructură, prelucrarea metalelor și producția buteliilor de gaz, supape, piese auto și altele.

Procesul a inclus activarea cuptorului IV pentru reîncălzirea plăcilor, o moară de măcinare, un laminor continuu cu cele 6 rafturi și 2 furtunuri: “Cifrele inițiale de producție sunt de 50 milioane de tone lunar de benzi la cald, prevăzând creșterea cu mai mult de 80 de mii de tone, și pentru sfârșitul anului este estimat să se depășească 100 de mii de tone lunar”.

Siderurgica intenționează să continue cu activarea celei de a treia faze a planului în luna octombrie, cu operarea a trei topitorii și trei module de HDR, cu aprobarea președintelui Nicolas Maduro, folosind între 400 și 700 megavați de energie electrică la fiecare tură, pentru a crește producția de oțelărie.

Planul de Redresare Productivă a Sidor include șase etape care permit atingerea obiectivului de 4,3 mlioane de tone de oțel lichid.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets