Protecția mamelor este unul dintre obiectivele politicilor de investiții sociale


motherprotectionCaracas, 14 mai 2017 (AVN)

Mamele venezuelene, în special cele care sunt susținătoarele familiilor lor, au sărbătorit duminică Ziua Mamei, cu acces la programele sociale dirijate pentru a le proteja în mod integral.

Unul dintre obiective este Misiunea Locuințele Patriei, care oferă o contribuție economică mamelor sau capilor de familie care nu au un venit suficient pentru a acoperi bunurile esențiale în materie de sănătate, alimente, educație, sport și recreere.

Procesul de atribuire se îndeplinește apoi după un recensământ în care se obțin datele referitoare la statutul socio-economic al familiilor. Politica socială a fost creată în anul 2014 la inițiativa președintelui Nicolas Maduro, cu scopul de a duce la zero indicele de sărăcie extremă care, în 1999 era de 10,8%, și acum se află la 4,4%.

motherprotection1În prezent, 700.000 de locuințe din Venezuela primesc un bonus lunar datorită acestei misiuni, și obiectivul este de a ajunge la un milion de familii în lunile următoare.

În aceeași măsură, femeile venezuelene au posibilitatea de a fi incluse în Misiunea Madres del Barrio, program social care promovează devoltarea productivă a familiilor în domeniile sociale, politice și economice.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets