PSUV va organiza activități pe tot teritoriul Venezuelei pentru a comemora trei ani de la trecerea în neființă a lui Hugo Chávez


chavez2016Caracas, 29 februarie 2016 (Jurnalul de Orinoco).

Prim Vicepreședintele Partidului Socialist Unit al Venezuelei (PSUV), Diosdado Cabello, a informat că la data de 5 martie se vor comemora trei ani de la trecerea în neființă a comandatul Hugo Chávez printr-o serie de activități dedicate memoriei sale.

”Implicarea întregului partid, a mișcărilor sociale, a forțelor revoluționare la data de 5 martie, într-o festivitate măreață care să aibă ca scop comemorarea primilor trei ani de la dispariția fizică a iubitului nostru comandant Hugo Chávez”, a menționat Cabello pentru Televiziunea Venezueleană (Venezolana de Televisión).

Astfel a antamat organizarea unei serii de activități în întreaga țară ”pentru a ne amiti de el, de opera sa, de moștenirea sa

și pentru ca oamenii să își poată manifesta dragostea lor prin artă, cultură și sport”. La eveniment vor participa invitați speciali din diferite părți ale lumii, mișcări sociale, precum și poporul venezuelean.

Activităţi în onoarea lui Chávez

Pentru a aduce omagiu liderului socialist, la Muzeul de Istorie Militară (Cuartel de la Montaña), se vor organiza între 5 şi 15 martie o serie de activităţi culturale, religioase şi pentru copii, discuţii şi forumuri cu puterea populară, a indicat preşedinta Fundaţiei Comandantul Etern Hugo Chávez, Rosa Virginia Chávez.

Rosa Virginia Chávez a informat că sâmbătă 5 martie se va derula o zi cu temă religioasă, cu rugăciuni şi ritualuri ale   populaţiei indigene la Muzeul de Istorie Militară, situat în cartierul 23 Ianuarie din Caracas.

În aceeaşi zi va avea loc la salonul 13 aprilie o expoziţie dedicată vieţii liderului socialist în perioada petrecută în închisoarea Yare, urmată, la 4:25 după-amiază de tradiţionalele salve de armă în onoarea memoriei lui Hugo Chávez Frías, pentru a pune în evidenţă gândirea revoluţionară şi socialistă lăsată drept moştenire de către liderul socialist, care a trecut în neființă pe 5 martie 2013, la orele  4:25 după-amiază.

În continuare se va aduce un omagiu muzical la monumentul ‘Flor de los Cuatro Elementos’, locul unde odihnesc rămăşiţele pământești ale lui  Hugo Chávez, omagiu prezentat de cantautorul Cristóbal Jiménez, precum şi o ceremonie inter-religioasă.

În perioada 6-15 martie vor avea loc o serie de discuţii la care vor participa deputatul socialist Diosdado Cabello şi membrii trupei ce a participat la revolta din 4 februarie, precum şi fraţii comandantului: Adán, Argenis şi Asdrúbal Chávez.

La rândul său, deputatul Cabello, a menţionat că este aşteptată vizita preşedinţilor Evo Morales din Bolivia, Rafael Correa din Ecuador, Daniel Ortega din Nicaragua, Salvador Sánchez Cerén din El Salvador, care vor participa la Forul Internaţional dedicat Comandantului Chávez.

Se asemenea, a informat şi faptul că la sediul Bazei Abelardo Mérida din oraşul Maracay, statul Aragua, va avea loc sâmbătă 5 martie un omagiu pentru Liderul socialist, aceasta fiind prima sa bază de formare militară.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets