Rafael Correa: Guvernul Venezuelei înfruntă „războiul economic” și mediatic


Scris de MPPRE

Venezuela înfruntă un „război economic” și mediatic așa cum au făcut-o înainte și alte guverne progesiste din America Latină, a spus președintele Ecuadorului, Rafael Correa, după ce a asistat la promovarea lui Tabaré Vázquez în Uruguay.

„Acest lucru l-a trăit deja America Latină; amintiți-vă ce s-a întâmplat cu (Salvador) Allende, același război economic, aceași intervenție, același atac mediatic. Vă rog să învățăm din istorie”, i-a îndemnat Correa pe jurnaliști, în momentul în care s-a retras din cadrul actului de schimb de comandă, care a avut loc în piața principală din Montevideo.

Pentru Correa această intervenție externă „poate nu o să se termine în sensul a luat sfârșit Allende, dar încercările de destabilizare ale guvernelor democratice progresiste prin războiul economic, manipularea informației, desigur că le înfruntăm zi de zi” în regiune.

Tensiunea politică pe care Venezuela o trăiește este urmărită cu îngrijorare de comunitatea internațională, în special din cauza arestării primarului opoziției din regiunea metropolitană Caracas, Antonio Ledezma, acuzat că a participat la un compolt de destabilizare a guvernului lui Nicolás Maduro.

Correa a semnalat că toate comentariile se încadrează într-un „reducționism” despre arestarea primarului fără a se cunoaște detaliile problemei din moment ce „nu este vorba că oricine din opoziție poate face ce dorește, trebuie să se respecte suveranitatea fiecărei țări, instituționalitatea fiecărei țări”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets