Rafael Ramírez: ONU trebuie să se adapteze schimbărilor ce au loc în toate regiunile


New York, 26 septembrie 2014 (SIBCI)

Ministrul pentru Relații Externe al Venezuelei, Rafael Ramírez, a reiterat vinerea trecută apelul adresat de Președintele Maduro Organizației Națiunilor Unite (ONU) de a se adapta schimbărilor care au loc în toate regiunile și de a-și democratiza mecanismele de funcționare.

ʺPreședintele (Nicolás Maduro) a punctat cerințele care reflectă ceea ce lumea dorește de la ONU, și anume o nouă organizare, care să corespundă și să-și adapteze mecanismele la aceste schimbăriʺ, a afirmat ministrul în legătură cu noile blocuri regionale, dintre care a evidențiat Uniunea Națiunilor Sud-Americane (Unasur), Alianța Bolivariană pentru Popoarele Americii Noastre (Alba), Comunitatea Statelor Latino-Americane și Caraibiene (Celac) și Petrocaribe.

ʺExistă o nouă arhitectură care urmărește racordarea popoarelor noastre la o nouă ordine economică, la progresele în materie economică și la o ordine mai justă și mai echilibrată care să îndepărteze, desigur, consecințele dezechilibrelor create de capitalismʺ.

Cancelarul a accentuat, totodată, faptul că poziția țărilor din America Latină la cea de a 69ᵌ Adunare Generală a Națiunilor Unite ʺeste dovada pentru cât de mult au crescut țările noastre în regiuneʺ.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets