Reprezentanți internaționali își exprimă sprijinul pentru PreCop-Social


Nueva Esparta, 17 iulie 2014 (MPPRE)

Mișcările Sociale Internaționale sprijină inițiativa Republicii Bolivariene Venezuela de a se permite, pentru prima dată în istorie, participarea societății și a popoarelor lumii la dezbateri, în cadrul cărora opiniile și necesitățile lor să fie luate în considerație.

Osver Polo Carrasco, Coordinator al inițiativei ʺSă construim punți și rețele latino-americane în fața schimbărilor climaterice din Peruʺ, a afirmat că mesele de lucru au servit drept punți de legătură pentru ca toate rețelele internaționale să-și poată clarifica ideile și să aibă propuneri pregătite în vederea summitului prezidențial din luna noiembrie a acestui an.

Amado Ramos, reprezentant al Consiliului indigen ʺPașii Jaguaruluiʺ din satul Nahuat-Pipil, Ecuador, a subliniat că viziunea populațiilor indigene trebuie bine stabilită și adusă la cunoștință, întrucât ele dețin o mare parte a răspunsurilor privind încălzirea globală și toate schimbările de pe mama terra. De asemenea, a manifestat interes pentru ceea ce se întâmplă în Venezuela, spre exemplu procesele politice, revendicările, transformările sociale și necesarul proces de recunoaștere a dreptuilor mamei terra – elemente fundamentale pentru continuarea vieții pe planeta noastră.

ʺVenezuela face un salt important pentru a dovedi că toate popoarele lumii și mișcările sociale trebuie să participe și să pună presiune asupra deciziilor care se iau la nivel înalt în cadrul negocierilor asupra schimbărilor climatericeʺ, a punctat Amado Ramos.

La rândul său, Enrique Maurtua, reprezentantul Fundației Biosfera din Argentina, a menționat că este o inițiativă pe care guvernele trebuie să o continue, pentru ca mișcările sociale și societățile civile să aibă oportunitatea de a participa dincolo de cadrul oficial care, de cele mai multe ori, este destul de restrâns.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets