Republica Bolivariană a obținut 181 de voturi, devenind noul membru al Consiliului de Securitate ONU


New York, 16 octombrie 2014 (MPPRE)

Cancelarul Republicii Bolivariene Venezuela, Rafael Ramirez, a informat că Patria lui Bolivar a obținut 181 de voturi pentru a face parte din Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU), începând din 1 ianuarie 2015, până la 31 decembrie 2016.

ʺAcest triumf categoric este rezultatul unei decizii luate de Comandantul Președinte Hugo Chávez Frías care, în ianuarie 2007, a hotărât să propună candidatura Venezuelei, și evidențiază sprijinul mondial pe care îl are în continuare mesajul său de pace, solidaritate și justiție socială. Dedicăm acest triumf Comandantului Chávez.ʺ

Ramirez a indicat, de asemenea, că această reușită este rezultatul unui lung și susținut efort al Președintelui Nicolás Maduro, care a decis să avanseze pe scena internațională cu un model de rezolvare pașnică a conflictelor și a afirmat că triumful bolivarian a fost obținut în pofida campaniilor îndreptate împotriva țării și a instituțiilor ei democratice.

ʺSuccesul istoric obținut de Republica Bolivariană Venezuela exprimă prestigiul internațional de care se bucură națiunea noastră, promotoare a păcii, justiției sociale și drepturilor omului. Comunitatea internațională a sprijinit lupta neobosită a Guvernului Bolivarian împotriva amestecului în afacerile interne ale Statelor, precum și folosirea de metode coercitive unilaterale cu caracter economic, politic și de altă natură pentru limitarea drepturilor națiunilor.ʺ
Diplomatul venezuelean a evidențiat faptul că, în 2015, Venezuela va deveni prima țară din istorie care va ocupa, simultan, un fotoliu în Consiliul de Securitate și Președinția Țărilor Ne Aliniate.

ʺNiciodată până acum nu i-a fost acordată unei țări o asemenea responsabilitate. Ne asumăm aceste provocări hotărâți să luptăm împotriva supunerii popoarelor, a subjugării, exploatării, ocupației străine și negării drepturilor fundamentale ale omului.ʺ

Rafael Ramirez a subliniat că Venezuela va fi acum, mai mult ca niciodată, o voce activă în apărarea suverană a egalității între națiuni, în particular a drepturilor inalienabile ale popoarelor din Sud la dezvoltare pașnică.
ʺDoresc să mulțumesc în numele Guvernului nostru pentru sprijinul primit din partea tuturor țărilor grupului Latino-America și Caraibe și al tuturor națiunilor care, într-un mod atât de clar, ne-au acordat încrederea lor”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets