Reuniunea miniştrilor de externe ai ţărilor membre UNASUR se încheie cu un bilanţ pozitiv în favoarea progresului popoarelor


UNASUR_bilanrCaracas, 28 ianuarie 2016 (Ministerul Puterii Populare pentru Relaţii Externe).

Joi 28 ianuarie, la încheierea Reuniunii Curente a Consiliului de Miniştrii pentru Relaţii Externe ai Uniunii Naţiunilor Sud-Americane (UNASUR), secretarul general al organismului, Ernesto Samper şi ministrul de externe din Uruguay, Rodolfo Nin Novoa – ţară ce deţine preşedinţia pro tempore -, au realizat o sinteză a punctelor tratate în cadrul întrunirii.

Ernesto Samper a semnalat faptul că „a fost o reuniune ce s-a derulat cu un dialog pozitiv” şi a subliniat că unul dintre punctele dezbătute a fost  procesul de pace în Columbia, motiv pentru care s-a aprobat o rezoluţie ce angajează ţările latino-americane în participarea la supravegherea încetării focului.

De asemenea, s-a realizat o solicitare din partea miniştrilor de externe pentru convocarea unei Conferinţe economice în care să se abordeze problematica cu care se confruntă în prezent regiunea, din cauza scăderii preţurilor petrolului.

Nin Novoa a declarat, de asemenea, că miniştrii ţărilor membre UNASUR au efectuat un sondaj al tuturor iniţiativelor propuse şi a menţionat necesitatea de a continua aprofundarea acestor procese de integrare sud-americană, în favoarea progresului popoarelor din regiune.

„Eu cred că datorită acestei experienţe acumulate de-a lungul atâtor ani, America Latină are astăzi un drum ferm şi clar în direcţia unei voci unice atât în cadru regional cât şi mondial, în toate aspectele”.

Uruguay îşi încheie preşedinţia Pro Tempore în luna aprilie a acestui an şi o va transfera Republicii Bolivariene Venezuela.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets