Revoluția Bolivariană consolidează protecția economică a poporului


rev_bolivarianaCaracas, 08 ianuarie 2017 (AVN).
Protejarea veniturilor pensionarilor și a lucrătorilor venezueleni, precum și încurajarea creării de noi locuri de muncă pentru cetățeni, a fost întodeauna o prioritate politică pentru Revoluția Bolivariană; și din prima lună din 2017 a fost consolidată, după ce Președintele Republicii, Nicolas Maduro, a decis duminică să ia noi măsuri economice pentru îmbunătățirea bunăstării sociale a poporului.

În acest scop, Guvernul Național intenționează să reducă cu 4,5% rata șomajului, cu crearea de noi locuri de muncă prin intermediul Planului de Generare de Muncă și Planul Lucrărilor Publice.

În timpul porgramului Duminica cu Maduro, șeful Statului a spus că ocuparea forței de muncă formală protejată în prezent este de 62%, iar obiectivul este de a ajunge la 70%; în timp ce ocuparea informală protejată este de 37%.

„Scopul este de a crea locuri de muncă de calitate, sigure, stabile, productive, așa cum spune Constituția Republicii”, a spus el.

Pentru a îndeplini acest obiectiv, președintele Maduro a declarat că Ministerul Lucrărilor Publice va genera 85.000 de locuri de muncă pentru finalizarea a 51 de proiecte prioritare asumate de Executiv, care vor fi puse în aplicare cu o investiție de 300.000 milioane de bolivari prin Fondul Național de Dezvoltare.

Acest plan include 18 drumuri în reparații, 11 de sănătate, opt de educație, una în sport, cinci în industrii mame și opt în lucrări publice complementare. Pentru acest lucru Președintele a solicitat muncitorilor din construcții și tinerilor să facă parte din acest plan. În timpul programului, Președintele Maduro a aprobat majorarea cu 50% a pensiilor și salariului minim pe economie începând din ianuarie.

El a spus că această creștere a salariului minim integrat urmărește să protejeze veniturile venezuelene, țintă de război neconvențională purtată de opoziția de dreapta.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets