Riad Al Malki: Venezuela a revendicat luptele popoarelor din lume


Riad Al MalkiCaracas, 16 mai 2016 (Agenţia Venezueleană de Ştiri).

Odată cu lansarea Revoluției Bolivariene, în 1999, Venezuela a devenit vocea popoarelor marginalizate istoric, revendicând luptele sociale şi înălțând steagurile justiției, printre care şi al Palestinei, a declarat luni Ministrul Afacerilor Externe al Autorităţii Naţionale Palestiniene, Riad Al Malki.

„Venezuela a susținut ţările care nu au voce şi care nu se pot exprima pe scena internațională, aducând mesajul acestora înaintea lumii”, a afirmat Ministrul de Externe palestinian în cadrul interviului acordat la emisiunea „7 întrebări” difuzată de Telesur.

În acest sens, a subliniat că este foarte important ca Venezuela să fie membru nepermanent al Consiliului de Securitate al Organizației națiunilor Unite (ONU), instanță care are rolul de a promova şi consolida pacea şi securitatea mondială.

„Este foarte bună prezența Venezuelei, care nu reprezintă doar Venezuela sau America Latină, ci reprezintă întreaga lume, toate continentele. Acest lucru este foarte important deoarece Venezuela se identifică cu luptele popoarelor lumii”, a afirmat.

De asemenea a adăugat că gestul de înfrățire şi solidaritate al Venezuelei față de alte națiuni face parte din moștenirea lăsată de comandantului Revoluției Bolivariene, Hugo Chávez, care s-a exprimat în numeroase ocazii în favoarea cauzei palestiniene şi împotriva agresiunii statului sionist Israel.

„Chávez a reuşit să creeze o legătură cu cauzele popoarelor lumii şi s-a identificat cu luptele poporului palestinian”, a subliniat Riad Al Malki.

Israel a închis peste un milion de palestinieni din 1967, echivalentul a 20% din întreaga populație palestiniană din teritoriile ocupate. Din totalul de deținuți, 23.000 sunt femei şi 25.000 sunt copii. „Unul din patru palestinieni a petrecut timp în închisoare pentru opunerea de rezistență în față ocupației miliare”, a declarat.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets