Rodríguez: Ţara noastră va duce la COP necesitatea unui nou model eco-socialist


Caracas, 01 decembrie 2015 (Ministerul Puterii Populare pentru Relaţii Externe).

Ministra Puterii Populare pentru Relaţii Externe, Delcy Rodríguez, a asigurat că delegaţia venezueleană care participă la Paris la Conferinţa pentru Schimbarea Climatică (COP21) va transmite solicitarea popoarelor: „Necesitatea unui nou model eco-socialist pentru salvarea umanităţii”.

Prin intermediul contului său de Twitter, @DrodriguezVen, ministra a informat că reprezentanţii bolivarieni vor prezenta „o propunere comună care determină cauzele încălzirii globale, cele care împiedică convieţuirea armonioasă a fiinţei umane cu natura”, punct comun cu cel al ţărilor care constituie Alianţa Bolivariană pentru Popoarele Americii Noastre (ALBA).

În plus, a amintit faptul că şi Comandantul Suprem, Hugo Chávez — conştient de daunele provocate de capitalism – a propus necesitatea unei noi paradigme eco-socialiste pentru salvarea planetei, iar pentru aceasta, a inclus un al cincilea obiectiv istoric în Planul Patriei: contribuirea la conservarea vieţii pe planetă şi la salvarea speciei umane. Reprezentanta Diplomaţiei Bolivariene a Păcii însoţeşte discursul preşedintelui Evo Morales, la COP21, la Paris: capitalismul ne condamnă la dispariţie.

„Trebuie să ne unim toate eforturile pentru salvarea Mamei Pământ”, s-a exprimat preşedintele bolivian la Conferinţa pentru Schimbarea Climatică (COP21). A denunţat capitalismul drept responsabil pentru distrugerea mediului înconjurător, „a fost formula care a pus capăt speciei noastre”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets