Rusia: respectarea Constituției și a legilor este baza pentru rezolvarea problemelor in Venezuela


putin_maduroCaracas, 03 octombrie 2016 (Correo del Orinoco)
Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a emis luni, 3 octombrie, o declarație cu privire la situația din Venezuela.

În această declarație, organul de conducere al diplomației ruse a declarat că baza oricărei soluții a problemelor interne venezuelene ar trebui să fie Constituția Republicii Bolivariene Venezuela și legislația națională în vigoare.

ÎN CONTINUARE, TEXTUL COMPLET AL DECLARAȚIEI:

Declarația Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei cu privire la situația din Venezuela
3 octombrie 2016

Dinamica cu care se desfășoară situația politică din Venezuela arată că unele forțe ireconciliabile din țară, care beneficiază de sprijin din exterior, alimentează o escaladare a tensiunii. Scopul este de a realiza cu orice mijloc demiterea Guvernului Național.

Ca un pretext pentru recenta spirală de confruntare a devenit decizia Consiliului Național Electoral din Venezuela privind procedurile legate de organizarea în țară a unui referendum care să definească votul de încredere sau dorința de a revoca mandatul actualului președinte.

În acest sens, reamintim faptul că singura bază pentru rezolvarea problemelor interne din Venezuela, la fel ca orice altă țară, este respectarea Constituției și a legislației naționale. Acționarea în afara legii, la fel ca și exercitarea presiunii din exterior care să provoace o astfel de acțiune, este inadmisibilă, indiferent de scuza folosită pentru acest lucru. Numai poporul venezuelean, care este depozitul suveranității, are dreptul de a-și alege destinul prin mecanismele stabilite în constituție.

În ceea ce privește comunitatea internațională, inclusiv unii vecini ai Venezuelei, putem saluta eforturile făcute de aceștia, care contribuie la normalizarea situației politice interne din Venezuela. O astfel de linie ar putea să ajute poporul venezuelean să realizeze dorințele de pace și stabilitate, rezolvarea dificultăților economice actuale și dezvoltarea progresivă pentru țara lor.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets