SĂ NE PREGĂTIM PENTRU VICTORIA 6D, NUMĂRUL 19 AL REVOLUȚIEI. ALEGERI LEGISLATIVE ÎN VENEZUELA


Scris de MINCI

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela,  Nicolas Maduro

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela,
Nicolas Maduro

Palatul Miraflores, Caracas. Anul acesta, pe 6 decembrie electoratul venezuelean se va prezenta la urne pentru a alege autoritățile legislative, eveniment electoral care va intra în istorie ca procesul de vot numărul 20, începând din 1998, când a ajuns la putere Revoluția Bolivariană.

Data, cum a solicitat președintele Republicii Bolivariene Venezuela și liderul maxim al Partidului Socialist Unit al Venezuelei (PSUV), Nicolas Maduro, trebuie să fie transformată de militanții forțelor revoluționare într-o ”petrecere electorală a păcii și participării. Să ne pregărim pentru victoria numărul 19 a Revoluției”.

Astfel a menționat șeful statului în cadrul emisiunii nr. 32 a programului În legătură cu Maduro, realizat la Palatul Miraflores, unde a reflectat și a răspuns propagandei internaționale pe care o înaintează dreapta în exterior, spunând că în această națiune sud-americană există un regim dictatorial care limitează libertățile.

În ce altă țară –a întrebat mandatarul național- în ultimii 18 ani s-au mai organizat 19 procese electorale, dintre care unul dintre acestea a fost un referendum consultativ: ”În Venezuela nu există deficit al alegerilor, în Venezuela există o sete a alegerilor, a puterii populare, a dezbaterii publice, a libertății, a opiniei”, a comentat acesta.

În plus, președintele Maduro a îndemnat pe toată lumea să verifice dacă există o altă națiune care să înregistreze acest record, mai ales că toate 18 dintre procesele electorale organizate până în prezent au fost favorabile Revoluției Bolivariene, triumfuri obținute în pofida loviturilor economice, al sabotajului violent, al permanentei campanii de dezinformare și al războiului psihologic; ca un singur exemplu a făcut trimitere la campania din anul 2012, când principala rafinărie petrolieră, cea de la Amuay, statul Falcon, a fost victima unui sabotaj care s-a transformat într-un teribil incendiu, iar pentru a lua parte la rezolvarea acestei urgențe la fața locului –printre flăcările care încă nu se stinseseră- s-a prezentat comandatul suprem Hugo Chavez.

Dar mai presus de victoriile obținute, cea mai mare reușită de până acum, în domeniul electoral, a fost modernizarea sistemului, fiind calificat ca unul dintre cele mai bune din lume, prin intermediul căruia se audiază –în timp real- 54% din totalul meselor electorale. Însă multe națiuni nu au moralitate pentru a critica sistemului electoral venezuelean, a comentat președintele.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets