Sărăcia extremă a trecut de la 66 la 5% în 15 ani


Caracas, 23 august 2014 (RNV)

Președintele Sectorului Social, Héctor Rodríguez, a declarat că Guvernulu Național a câștigat încă o luptă pentru eradicarea procentului de 5% al sărăciei extreme existente în Venezuela, având în vedere că în ultimii 15 ani s-a reușit scaderea de la 66% la cel de 5%.

În timpul unei vizite la Baza Misiunilor Socialiste amplasate în comunitatea Betania din statul Aragua, în compania guvernatorului loacalității, Tareck El Aissami, și-a adus aminte că mizeria deceniului anilor 90 nu este aceeași cu cea care există în prezent.

A continuat să declare că în aceste comunități, care prezintă un anumit grad de mizerie din motive materiale, copii sunt școlarizati, au acces la tehnologia inforamției, au laptopuri “Canaima” donate de guvern, obiectivul fiind scoaterea acestora din sărăcie.

Președintele Republicii – a explicat acesta – a impus întregului Guvern să caute acel 5% din populație care se află în condiții de mizerie, conform datelor Institutului Național de Statistică – și este concentrat ăn 1.500 de comunități. Guvernul Bolivarian și-a propus ca obiectiv pentru anul 2019 să reducă sărăcia extermă la 0.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets