Scrisoarea adresată prietenilor din toată lumea de Tony Guerrero, unul dintre cei CINCI EROI Antiteroriști încarcerați în Statele Unite


antonio-guerrero-5Plan de lucru pe luna iulie
30 iunie 2014, ora 10,34 pm.

Dragi prieteni,
Începe a doua jumătate a lui 2014, cu toată viteza.

Continuă să mă cheme multe mesaje pline de imense sentimente frățești și o infinită dragoste care-mi insuflă libertate și mă susțin cu optimism în treburile cotidiene.

M-am gândit și m-am tot gândit…și am decis să vă împărtășesc ceea ce va fi micul meu plan de lucru pentru luna iulie.
Știu că înțelegeți că nu pot vă pot răspunde fiecăruia personal cum ar trebui, așa că nu este de prisos să vă explic ce treburi mă așteaptă.

Treaba 1 – Cartea despre jocul de șah în închisori.
Ca să vă faceți o idee. Aștept sosirea cópiilor a circa 500 de mesaje despre schimburile pe care le-am avut cu prietenii pe tema șahului. Toate vor trebui procesate și în bună măsură editate. Cartea, deocamdată, conține 11 capitole sau părți. În fine, esste o trebușoară complicată care are nevoie de mult efort luna aceasta. Lucrez direct cu Lazaro Bueno, cu sprijinul vital al surioarei, Manuel și alți susținători ai proiectului.

Treaba 2 – Expoziția de opere de artă ale deținuților în închisoare.
Deja a devenit un eveniment anual această expoziție care a început să fie organizată cu succes acum doi ani. De la ediția precedentă mi-a revenit o bună parte din organizarea ei. Data prevăzută pentru inaugurare este în zilele de 14, 15 și 16 iulie. Trebuie montate câteva zeci de opere, pe lângă celelalte treburi colaterale pe care le necesită această activitate.

Treaba 3 – Să răspund la scrisorile prietenilor solidari.
Cu ajutorul unei scrisori tip pe care o am deja pregătită și copii suficiente (fiindcă altfel mi-e imposibil s-o fac) trebuie să răspund la circa 150 de scrisori din multe părți ale lumii care așteaptă deja de câteva luni răspunsul meu, după ce le-am citit pe toate și am simțit afecțiunea solidară a atâtor prieteni.

Treaba 4 – Proiectul a 16 acuarele despre etapa procesului.
În curând voi primi unele imagini care-mi vor servi de referințe pentru a începe acest proiect pe care am dori să-l avem gata pentru 12 septembrie. Va trebui să muncesc din greu și trebuie să încep de pe acum.

Ei bine, cred că aceste 4 treburi sunt suficiente ca să vă faceți idee de moralul grozav pe care-l am și sprijinul permanent pe care-l primim.
Dar nu vă explic toate acestea ca să nu-mi mai scrieți.

Vă iubesc și rândurile voastre sunt forța mea.
Vă trimit cinci îmbrățișări puternice.

Tony Guerrero Rodriguez
Închisoarea Federală din Marianna
30 iunie 2014, ora 9 pm.

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets