Se încheie cu succes cea de-a VI-a reuniune a Consiliului pentru Energie din America de Sud


consiliu_energieConsiliul pentru Energie din America de Sud de la Uniunea Națiunilor Sud-americane, UNASUR, a avut cea de-a VI-a Reuniune, pe data de 11 noiembrie 2016, la sediul organizației, în Quito, Ecuador, sub președinția Pro Tempore a Republicii Bolivariene Venezuela, cu progrese semnificative în dezvoltarea Tratatului Energetic Sud-american, document care va reglementa integrarea țărilor din UNASUR în domeniul energiei.

De asemenea, a fost prezentat și textul din Statutul acestui Consiliu, care reglementează funcționarea internă și organizarea, și urmează a fi supus aprobării Consiliului Șefilor de Stat și Guvernului UNASUR.

S-au făcut progrese, de asemenea, cu privire la alte aspecte relative legate de Balanța Energetică Sud-americană, Planificare Energetică, Studiu de Fezabilitate pentru Crearea unui Institut de Cercetare Energetică a UNASUR și alte teme legate de agenda energetică a organismului.

Această reuniune a fost precedată de sesiuni ale echipelor tehnice de lucru și de cea de-a XXI-a Reuniune a Grupului de Experți în Energie, în zilele de 7, 8, 9 și 10 noiembrie 2016, în cadrul cărora delegațiile prezente au subliniat activitatea Președinției venezuelene, într-un spirit de integrare și pentru a se deplasa către rezultate concrete în beneficiul popoarelor din America de Sud.

Consiliul Energetic din America de Sud a fost sub președinția Pro Tempore a Republicii Bolivariene Venezuela de la înființarea sa în aprilie 2007, în cadrul Summit-ului Energetic din Margarita, produs al viziunii integraționiste a Comandantului Etern Hugo Chavez Frias.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets