Se întăresc alianțele între Venezuela și Continentul African


Caracas, 14 mai 2014 (MPPRE).

ministriiexterneMiniștrii de externe ai Repulbicii Bolivariene Vnezuela și Burkina Faso, Elías Jaua Milano și Yipene Djibril Bassolet, au avut o întâlnire de lucru, miercurea aceasta la Casa Amarilla Antonio José de Sucre, unde au concretizat importante acorduri pentru dezvoltarea ciooperării bilaterale.

Printe convențiile semnate se regăsesc Suprimarea Vizelor pentru Pașapoarte Diplomatice și de Serviciu între ambele țări și Acordul de Cooperare Macro pentru promovarea și intensificarea relaiilor bilaterale în baza principiilor de egalitate, respect mutual, suveranitate și reciprocitate de avantaje în conformitate cu respectivele legislații interne care includ convenții energetice, agricole, economice, sociale, culturale, ambientale, sanitare, stiintifice și educative.

Ministrul pentru Afaceri Exterene și Coooperare Regională din Burkina Faso și-a exprimat satisfacția pentru progresele atinse în cadrul acestei întâlniri în beneficiul ambelor națouni și a mulțumit guvernului venezuelean pentru sprijinul acordar. De asemenea, a amintit și de moștenirea lăsată de Comandantul Suprem al Revoluției Bolivariene Hugo Chávez cu privire la unitate popoarelor. ”Vrem să spunem că suntem foare recunoscatori pentru tot ceea ce s-a realizat în cadrul cooperării între cele două continente, în mod particular cu, Continentul African, sub conducerea lui Hugo Chávez. Venezuela a avut un rol fundamental în apropierea țării sale de țările din America Latină desempeñó un papel fundamental para el acercamiento de su país con los países de América Latina”, a adăugat el.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets