Secretariatul General al UNASUR felicită Guvernul și tinerii din Venezuela pentru realizarea activității ”Suntem UNASUR”


secretariat_unasurSecretariatul Genral al UNASUR și-a exprimat o specială recunoaștere pentru Republica Bolivariană Venezuela, care exercită actualmente Președenția Pro Tempore a organizației, pentru realizarea activității ”Suntem UNASUR”, demarată marțea aceasta la Casa Amarilla (sediul Ministerului de Externe venezuelean) în colaborare cu Ministerul de Externe al Venezuelei.

Purtătorul de cuvânt al Secretariatului General a explicat că acest model a fost activat și în alte state latino-americane și a permis un dialog productiv cu tineretul din regiune, reușind ca tinerii să poată discuta despre UNASUR și să intre în contact direct cu acest organism, ceea ce, în același timp, vizează consolidarea integrării macro în regiune.

Obiectivul activității este de a socializa, de a face cunoscută misiunea și progresele UNASUR, dat fiind faptul că ”ceea ce nu se cunoaște, nu poate fi apărat, nu se poate simți”, a declarat purtătorul de cuvânt.

În plus, acesta a detaliat că Secretariatul General urmărește o agendă concentrată pe turnee în țările latino-americane,
Venezuela fiind cel de-al VI-lea stat unde se va finaliza acest program, la care participă 3 mii de tineri sud-americani, personal universitar, liceal și membrii ai mișcărilor sociale.

”S-a reușit ca tinerii să poată discuta, să internalizeze și să se integreze cu UNASUR, să înțeleagă mecanismele UNASUR”, a declarat purtătorul de cuvând al Secretariatului General.

De asemenea, acesta a manifestat că ”definitiv procesul de integrare va fi sustenabil în măsura în care popoarele și-l asumă și îl simt, iar acest sentiment al popoarelor trece prin tineri”.

Secretariatul General a explicat că UNASUR este un proiect în derulare, inspirat de grandioasele idei ale eliberatorilor noștrii, pentru a fi activat de tinerii noștrii.

În acest sens, purtătorul de cuvând a subliniat că modelul ”Suntem UNASUR” are un potențial extraordinar de atingere a acestui obiectiv. ”Este o cale de a activa sentimentul integrării, al pozițiilor țărilor și a ști ceea ce se dezbate”.

În plus, a evidențiat că discuția are mereu loc începând ”de la dialogul politic, cum a fost bine realizat de tinerii venezueleni, construind argumente și discutând puncte importante, demonstrând o forță extraordinară”.

Printre punctele cele mai importante în agenda UNASUR, care au fost discutate în Venezuela, se regăsesc: democrația și suveranitatea. Secretariatul General a considerat că tinererii venezueleni cunosc contextul și conceptele aplicate realității țării.

”Aceasta este UNASUR, un spațiu al diversității, al uniunii în diversitate, înțelegerea celuilalt, înțelegerea diferitelor poziții în funție de o voință comună, aceea a tinerilor”, a detaliat funcționarul.

În plus, a semnat importanța includerii acestui program al UNASUR în programa universitară, deoarece integrarea se construiește de la emoția cunoașterii, ”dorim ca integrarea să se afle pe agenda voastră universitară, în licențele voastre”.

Secretariatul General a mulțumit diferitelor ministere care lucrează într-o manieră acerbă pentru realizarea acestei activități, Sistemului de Învâțământ Superior, Vicepreședinției Dezvoltării Sociale, Ministerului Educației, Ministerului Afacerilor Externe și organismului studenților OBE, prin care s-a reușit difuzarea cunoașterii și a dialogului.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets