Sectorul privat este convocat pentru a contribui la construirea unei noi economii în beneficiul poporului venezuelean

Sectorul privat este convocat pentru a contribui la construirea unei noi economii în beneficiul poporului venezuelean


Caracas, 23 ianuarie 2016 (VTV).

maduro_ianPreşedintele Republicii, Nicolás Maduro, a adresat sâmbătă un îndemn sectorului privat de afaceri de a contribui, în comun, la construirea unei noi economii în beneficiul poporului venezuelean, cu scopul de a face faţă situaţiei economice prin care trece ţara ca urmare a scăderii preţurilor petrolului.

¨Vă trimit un mesaj foarte clar, în numele întregului popor din Venezuela, în numele clasei muncitoare, în calitate de socialist, militant convins, revoluţionar, bolivarian şi urmaş al lui Hugo Chávez adresez un mesaj tuturor oamenilor de afaceri care doresc să contribuie la ridicarea unei noi economii productive şi la dezvoltarea Venezuelei noastre. Vom munci în acest fel, uniţi cu încredere, vom construi o nouă încredere. Vom munci (….) vom construi o economie nouă, productivă şi sănătoasă, aflată în serviciul ţării¨, s-a exprimat Şeful Statului.

De la Muzeul de Istorie Militară (Cuartel de la Montaña), în sectorul 23 Ianuarie din Caracas, Preşedintele a îndemnat, de asemenea, companiile recuperate de Stat să contribuie la întărirea producţiei în tară. ¨Mă adresez clasei muncitoare şi celor care conduc companiile publice, de stat şi socialiste, cu îndemnul de a construi întreprinderi socialiste puternice, bazate pe eficienţă, muncă şi sinceritate, precum şi bună administrare şi productivitate crescută¨, a subliniat preşedintele Maduro.

¨Cerem şi ne cerem a noi înşine să muncim pentru ţară, să ne cunoaştem şi să ne recunoaştem, să construim o nouă economie productivă¨, a adăugat Preşedintele venezuelean la momentul exprimării importanţei activării noilor motoare ale economiei care, împreună cu planul celor 50 de articole prioritare, va permite garantarea independenţei economice a ţării.

În acest sens, a reiterat respingerea poziţiei asumate de către Parlament (Asamblea Nacional- AN) vinerea trecută – constituit în majoritatea sa din deputaţi de dreapta – când a uzat de dreptul de veto la Decretul de Stat pentru Urgenţă Economică, prezentat de către Executiv pe 15 ianuarie cu scopul de a proteja drepturile sociale ale venezuelenilor în faţa conjuncturii economice cauzate de scăderea preţurilor petrolului.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets