Sediul Unasur din Quito se va inaugura în data de 5 decembrie


SUNSAQuito, 1 octombrie 2014 (AVN)

Sediul Uniunii Națiunilor Sud- Americane (UNASUR), cu sediul în Quito, Ecuador, va fi inaugurat pe 5 decembrie, a informat miercuri ministrul coordonator pentru Știință și Talent al acestei țări, Guillaume Long.

Investiția pentru complexul UNASUR este în jur de 35 de milioane de USD, această sumă fiind destinată construcției unei structuri arhitectornice cu o arie de 51 de metrii, fără să aibă sprijin în pământ, cu gradini verticale și oglinzi de apă. Imobilul este amplasat în sectorul Mitad del Mundo, în nord-vestul capitalei ecuatoriene, și are 20.000 de metrii pătrați construiți și 14.000 de metrii pătrați de lucrări exterioare.

Sediul va avea cinci etaje și va fi dotat cu auditorium, sală pentru președinți, săli de comunicații, birouri, bilbiotecă și un spațiu public.

În timpul Reuniunii Progresiste Latino-Americane (ELAP), care aavut loc în Quito, în perioada 29-30 septembrie, s-a evidențiat impulsionarea UNASUR. Long a precizat că în cadrul reuniunii s-a discutat despre crearea Băncii Sudului și unui centru de arbitraj în regiune, precum și despre amenițările externe cu care se confruntă acest bloc regional.

UNASUR are ca membrii: Argentina, Bolivia, Brazilia, Columbia, Chile, Ecuador, Guyana, Paraguay, Peru, Surinam, Uruguay și Venezuela. Panana și Mexic au statut de observatori.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets