Semnarea unui acord: Venezuela şi Vietnam fixează ca obiectiv creşterea balanţei comerciale


Hanoi, 31 august 2015 (Departamentul de Presă al Președinției)

Venezuela şi Republica Socialistă Vietnam au stabilit luni un acord de creştere a balanţei comerciale, a declarat președintele Nicolás Maduro, la conferința de presă oferită în urma reuniunii desfăşurate la Palatul Prezidenţial cu omologul său vietnamez, Truong Tan Sang.

Salutând reprezentanţii media locali, a anunţat că a propus guvernului vietnamez formarea unei înalte comisii prezidenţiale, pentru cooperarea cu Guvernul venezuelean care să aibă în vedere importanta sarcină a independenţei economice.

A semnalat că ambele guverne au multe subiecte de evaluat şi „celor două ministere de externe le revine sarcina de a finaliza instrumentarea mapei decizionale pe temele abordate astăzi”, indicând la momentul declaraţiei că vizita a fost una productivă.

Preşedintele Maduro a mai spus că lupta care urmează va aduce multe beneficii, iar în materie de relaţii comerciale va plasa Venezuela şi Vietnamul la un înalt nivel al relațiilor diplomatice.

Culegem referinţe istorice în lupta demnă pentru independenţa noastră şi simt că istoria ce tocmai se scrie va fi una măreață”, a declarat preşedintele venezuelean mulțumit de rezultatele primei sale vizite oficiale pe meleagurile lui Ho Chi Minh. Ambele guverne au semnat luni 31 august şi un acord agricol, demarând de asemenea noi proiecte petroliere şi gazeifere în Venezuela.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets