SENATUL S.U.A. ORDONĂ REVIZIREA ”TWITTER CUBANO”


cubatwSenatul SUA a ordonat  joi o revizuire  a  așa numitului ”Twitter cubanez”, și a Agenției  Statelor Unite pentru Dezvltare Internațională (USAID), predarea întregii documentații  a acestei platforme subversive contra Cubei.

Comisia de Relații Externe a Camerei sperioare a solicitat și să cunoască mesajele pe care Guvernul sau  cei contractați le transmit abonațilot din Insulă, afirmând că destinatarii nu au fost informați niciodată de implicarea Guvernului american în numita rețea de Comunicații, informează PL.

Congresul execută o investigație a cazului după ce agenția de știri Associeted Press (AP)  a divulgat că rețeaua a fost creată pentru a submina Guvernul din Insulă și a utilizat companii  de fațadă și bănci din străinătate.

Membrii comisiei Senatului au dezbătut joi dacă USAID ar trebui să desfășoare acest tip de operații de spionaj, o trebă tradițională a CIA și a altor agenții de spionaj.

Decizia a fost luată după  audieri în trei zile, într-una a compărut administrstorul agenției, Rajiv Shah, care a încercat să justifice aceste acțiuni contra cubanezilor.

Senatorul Patrik Leahy, președinte al subcomisiei de Alocații pentru operațiunile din străinătate, a spus că  nu a fost niciodată informat de operațiune, punând la îndoială afirmațiile lui Shah că Congresul ar avea vreo cunoștință de acest lucru.

De asemenea, a asigurat că funcționari ai USAID se plâng că programele secrete ale agenției le pun viața în pericol. ( din JUVENTUD REBELDE.CU)

Latest Tweets