SEZONUL CROAZIERELOR ÎN NUEVA ESPARTA S-A ÎNCHIS CU 37% CREȘTEREA TURIȘTILOR PE INSULA MARGARITA


sezon_croazieraCaracas, 12 mai 2016 (AVN).

Sezonul de croazieră 2015-2016 în statul Nueva Esparta, zonă insulară din Venezuela, a înregistrat o creștere de 37% de vizitatori străini în acest teritoriu venezuelean, comparativ cu perioada 2014-2015, a informat comandantul Regiunii Strategice de Apărare Integrală Maritimă și Insulară, amiralul Victor Ortiz.

În timpul unei conferințe de presă a oferit o situație a croazierelor din sezonul 2015-2016 pe care a descris-o ca fiind de succes și în care, a spus el, s-a înregistrat vizita a 38.981 de vizitatori din Columbia, Aruba, Panama, Curazao, Grenada și Martinica.

MvHanseatic, cu steagul din Bahamas, a fost nava care a închis sezonul croazierelor în Portul Internațional El Guamache, cu 125 de membri ai echipajului și 140 de pasageri.

Din 11 noiembrie, când a început sezonul, a ajuns în portul El Britannia a doua cea mai mare navă de croazieră din lume, și a fost prima dată când au navigat în Venezuela.

Operatorii de turism public, privat, mixt și social au introdus echipa de activitate turistică și între activitățile de securitate pentru a acoperi sosirea bărcilor în regiunea insulară au subliniat patrularea maritimă, mersul pe jos și consolidarea activității de informații și contrainformații cu mai mult de 300 de militari.

Garda Națională Bolivariană (GNB), Corpul de Investigații Științifice, Penale și Criminalistice (CICPC), Serviciul Național de Informații Bolivariene (Sebin), poliția municipală, Institutul Autonom al Poliției din Nueva Esparta, Garda Poporului și Paza de Coastă, printre altele, făceau parte din instituțiile care ofereau siguranță pasagerilor.

sezon_croaziera1Managerul general al Portului Internațional El Guamanche, Elio Delgado, a făcut avertismentul faptului că toate domeniile terminalului maritim și insular sunt în stare perfectă și sunt autorizate pentru prestarea acestui se rviciu.

În plus, a menționat că dezvoltarea unui proiect pentru construirea terminalului de croazieră internațional, aprobat de Consiliul Executiv, pentru a optimiza atenția turistică.

Ministrul Turismului, Marleny Contreras, a confirmat faptul că se va continua consolidarea capacității turistice a statului Nueva Esparta, lucru care necesită un comunicat de presă din partea biroului.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets