Simón Bolívar trăiește prin rebeliunea antiimperialistă a popoarelor Americii


NM_SBCaracas, 24 iulie 2016 (Correo del Orinoco).

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolás Maduro, a sărbătorit duminica trecută cea de-a 233-a aniversare a nașterii Eliberatorului Simón Bolívar.

“233 de ani de la nașterea Părintelui Eliberator, cel care astăzi trăiește prin Rebeliunea Antiimperialistă a Popoarelor Americii”, a scris șeful statului pe contul său de Twitter.

Părintele Patriei s-a născut pe 24 iulie 1783 la intersecția străzilor Traposos și Sf. Jacinto din Caracas. A fost un mare om militar, un ilustru om politic și cel care a emancipat popoarele oprimate.

Președintele Maduro a adus aminte că la 193 de ani de la Bătălia de pe Lacul Maracaibo, s-a consolidat independența Venezuelei în fața coloniei spaniole.

“¡Trăiască Armata Bolivariană a Poporului!”, a aclamat Mandatarul Național cu ocazia comemorării Zilei Armatei Bolivariene.

Tot pe rețelele sociale, de data aceasta pe Facebook, Președintele a publicat un mesaj în onoarea Părintelui Patriei:

“În noaptea de 24 iulie 1783, acum 233 de ani, Caracas a auzit primul plânset al lui Simón Bolívar, omul dificultăților, omul perseverenței, omul care a schimbat leagănul său de aur pentru cea mai măreață glorie a umanității, aceea de a fi Eliberator al Popoarelor.

Viața sa a fost marcată de durerea pierderii părinților săi la o vârstă fragedă, pierdere tinerei sale soții, dar curajul său a fost atât de mare încât a reușit să treacă peste tot pentru a-și umple sufletul cu flama libertății pentru toți bărbații și femeile Americii.

Bolívar a sintetizat tot ceea ce a fost mai bun din figurile lui Francisco de Miranda, Simón Rodríguez, Alexandre Petión, și alții, și a putut prin leadershipul său, curajul și profunda sa înțelepciune să îi îndrume pe bravii războinici către victorie.

Astăzi, ca acum două secole, spada sa este îndreptată înainte, împotriva imperiilor și ghidând un întreg continent către un destin mai bun.

Comandantul Nostru, Hugo Chavez, fiu al gândirii bolivariene, a resuscitat spritul său necontenit pentru a zburda liber de-a lungul pământurilor noastre, aducând speranță în întreaga Americă Latină.

¡Trăiască Bolívar! ¡Trăiască Părintele Patriei!”

Președintele a însoțit acest mesaj cu un video aluziv la Eliberatorul Americii și Părintele Patriei venezuelene.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets