Sistemul venezuelean de orchestre este din nou recunoscut ca fiind ambasador al UNICEF


venezuela_ambasador_UNICEFCaracas, 19 iunie 2016 (AVN)

Sistemul Național al Orchestrelor și Corurilor pentru Tineret din Venezuela este un program promovat de muzicianul venezuelean José Antonio Abreu, din 1975, cu scopul de a apropia copiii și tinerii din țară de muzica academică.

Astăzi, Sistemul deservește pentru mai mult de 787.189 copii și tineri, prin intermediul celor 1.681 orchestre de tineret, copii și bebeluși; 166 de grupări din Programul Alma Llanera; 1.389 de coruri pentru copii și tineri; 1.983 grupuri muzicale de inițiere, care sunt dotate cu mai mult de 10.000 de profesori în 24 de state din Venezuela.

Impactul social și cultura au fost importante, de asemenea, având în vedere faptul că Sistemul a inclus copiii și tinerii afectați de sărăcie, lipsiți de oportunități de formare, muncă ce a fost recunoscută de către Fondul pentru Copii al Națiunilor Unite (Unicef).

Reânnoirea a fost semnată sâmbătă în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Centrul Național de Acțiune Socială pentru Muzică, situat în Caracas, unde, în numele sistemului a fost directorul executiv al Fundației Muzicale Simon Bolivar, Eduardo Mendez, în timp ce pentru organismul internațional a participat reprezentantul Unicef în Venezuela, Rafael Ramírez Mesec.

În această privință, Mendez a reiterat disponibilitatea Sistemului de a consolida principiile care sunt îndreptate spre salvarea copiilor.

“Intenția este de a continua să se lucreze pentru a extinde și consolida această lucrare”, a spus el, citat într-un comunicat de presă al Unicef.

În acest scop, se dezvoltă, în colaborare cu Unicef, un plan de lucru comun care vizează ca tot mai mulți adolescenți, băieți, fete și adulții din familiile lor, școli și comunități să înțeleagă mesajul Convenției cu privire la Drepturile Copilului și importanța punerii în aplicare a acestui tratat internațional în viața de zi cu zi, prin intermediul atelierelor de lucru din diferite nuclee.

Sistemul este un program social și cultural sponsorizat de guvernul venezuelean, dezvoltat de Fundația Muzicală Simon Bolivar, entitate atașată la Ministerul pentru Biroul de Președenție și Monitorizare a Gestiunii din Guvern; a fost din 2004, Ambasadorul de Bună voință al Unicef în Venezuela.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets