Sprijin pentru Președinta Braziliei pe Twitter


Venezuela a participat la campania mondială desfășurată pe Twitter pentru sprijinirea Președintei Braziliei, Dilma Rousseff, aleasă în mod democratic și constituțional

Bucarest, 21 august 2015 (Embajada).

Joi, 20 august s-a desfășurat cu succes pe rețeaua socială Twitter campania mondială prin intermediul căreia a fost manifestat sprijinul deplin al guvernelor, organizațiilor și indivizilor progresiști din întrega lume față de guvernul democratic și constituțional condus de Președinta Dilma Rousseff. S-au etichetat mesaje precum „America Latina con Brasil” (”America Latină alături de Brazilia”) și „Lula y Dilma somos Todos (”Lula și Dilma suntem toți”).

Inițiativa a luat amploare în toate colțurile planetei, fiind convocată cu scopul de a înfrunta manevrele grupurilor minoritare ale ultra dreptei, în încercarea de a organiza un complot pentru o lovitură de stat, cu scopul de a destabiliza Brazilia și a-și atinge obiectivele antidemocratice, negând toate progresele sociale realizate și nerecunoscând poziționarea Braziliei ca o putere mondială de primă clasă pe timpul mandatelor lui Lula și al Dilmei.

Foarte rapid, eticheta #AmericaLatină alăturideBrazilia a devenit cea mai populară pe Twitter.

Militanți ai partidelor politice, membrii ai mișcărilor socile, muncitori și studenți atât din Venezuela, precum și toate părțile Americii Latine și din alte țări ale lumii și-au oferit sprijinul guvernului legitim al președintei Dilma Rousseff.

Chiar președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a scris pe contul său Twitter @NicolasMaduro:

MĂ ALĂTUR ACESTEI CAMPANII MONDIALE DE SOLIDARITATE ȘI DRAGOSTE PENTRU BRAZILIA #LULADILMASUNTEMTOȚI #AMERICALATINĂALĂTURIDEBRAZILIA. VOMÎNVINGE.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

 

Latest Tweets