SPRIJIN REÎNNOIT PENTRU CUBA ÎN CEREREA SA JUSTĂ


cuba-guantanamoEvenimentul este patronat de Consiliul Mondial al Păcii   și Mișcarea Cubaneză Pentru Pace și Suveranitate a Popoarelor, în coordonare cu Institutul Cubanez de Prietenie cu Popoarele (ICAP).

5 octombrie 2015.

GUANTANAMO (Internet@granma.cu) . Sprijinirea Cubei în lupta sa pentru restituirea teritoriului ocupat ilegal de enclava navală ianchee în Caimanera, va fi tema centrală a seminarului Internațional pentru Pace, pentru Abolirea Bazelor Militare Străine, care va fi găzduit de acest oraș între 22 și 25 noiembrie.

Evenimentul este patronat de Consiliul Mondial pentru Pace și Mișcarea Cubaneză pentru Pace și Suveranitatea Popoarelor, în coordonare cu Institutul Cubanez de Prietenie cu Popoarele (ICAP).

Luni 23, va fi deschiderea oficială a seminarului  la teatrul Adunării Provinciale a Puterii Populare,  zi în care va avea loc intervenția specială a președintei Consiliului Mondial al Păcii, braziliana Maria do Socorro Gomes, și prezentarea conferinței ”Situația  bazelor miliare în lume, a doctorului în științe  Manuel Carbonell, colaborator  al Mișcării pentru Pace.

Pentru marți, 24 octombrie, programul prevede lucrări pe comisii în sălile  din Piața Revoluției Mariana Grajales, și seara o vizită a delegaților la Comitetele pentru /apărarea Revoluției din oraș, a precizat Ana Teresa Napoles, delegata ICAP la Guantanamo.

În ziua încheierii seminarului, 25 octombrie, se prevede prezentarea cărții ”Poama care n-a căzut, de autorii Angel Jimenez Gonzalez și Rene Gonzales Barrios, carte care abordează tema intervenției Statelor Unite în Cuba; apoi o vizită în localitatea Caimanera, unde într-o adunare publică se va da citire declarației finale a seminarului.

Jose Francisco Piedra, funcționar al Movpaz, a spus într-un interviu pentru Granma că până acum  este confirmată participarea  a peste o sută de persoane din numeroase țări.

În zilele premergătoare evenimentului, 20 și 21 octombrie, saloanele din Piața Revoluției Mariana Grajales vor găzdui reuniunea Comitetului Executiv al Consiliului Mondial al Păcii.

sursa: Ambasada Republicii Cuba

 

 

Latest Tweets