Statele Unite înaintează o agresiune împotriva suveranității, democrației și păcii în Venezuela


Caracas, 09 Martie 2015 (Portalul Președintelui).

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolás Maduro, a afirmat că legea pe care președintele Barack Obama a emis-o, declarând Venezuela „o amenințare pentru Statele Unite” este o agresiune gravă împotriva Venezuelei, a suveranității sale, a democrației și a păcii.

„Este total disproporțional să declari o țară ca fiind <<o amenințare>> pentru altă țară din cauza afacerilor sale interne pe care noi înșine trebuie să ni le rezolvăm bazându-ne pe legile noastre. Este total disproporțional, este lipsă de respect. Mai mult, este ilegal la nivel mondial ca o țară să dicteze legi aplicabile în altă țară. Aceste lucruri se întâmplau în perioada imperiilor (roman sau spaniol). Lumea s-a schimbat, astăzi avem dreptul să fim liberi și independenți”, a spus Președintele.

Maduro a afirmat că nu acceptă ca nicio țară din lume să se implice în afacerile interne ale Venezuelei: „Nu acceptăm ca nicio țară, niciun imperiu să vină cu pretextul că apăra drepturile omului. Preocupați-va, domnule președinte Obama, să apărați drepurile omului pentru negrii care sunt și omoară zilnic pe străzile Statelor Unite, ale celor 7 mii de copii pe care i-ați deportat și smuls din sânul famililor lor ilegal, ale oamenilor care mor în fiecare zi pentru că nu au unde să doarmă, ale persoanelor deținute de Guvernul dumneavoastră în Guantánamo (Cuba), care suferă torturi, fără a avea un proces”.

Președintele a mulțumit pentru sprijinul diverșilor purtători de cuvânt care au ieșit în apărarea suveranității Venezuelei: „Mulțumesc lui Diosdado Cabello, președintele Adunării Naționale (AN), care a emis refuzul său acestei agresiuni; comunicatelor emise de partidele care formează Marele Pol Patriotic, Partidului Socialist Unit din Venezuela. Fac apel către oamenii cinstiți ai opoziției să-și definească o poziție”.

Maduro a evidențiat că Statele Unite nu vor să înțeleagă sau să accepte realitatea Patriei noastre,    „Venezuela  este revoluționară, chavistă. Aici există un popor conștient, care își clădește independența. Acum pretind să distrugă Venezuela urmând apoi restul proceselor progresive, revoluționare, antiimperialiste care sunt în regiune. Acesta este planul: să meargă să-i cucearească pe cei ce care îi numesc ultimii din curtea școlii, uniți acum în UNASUR, CELAC, ALBA . ”

Președintele a ratificat faptul că este momentul deciziv: „A fi sau a nu fi, este o conjunctură pe care comandantul nostru Chávez a condus-o și a înaintat-o și pe care acum noi o ducem mai departe împreună în regiune. Ori suntem liberi și independenți ori vom fi colonie. Suntem hotărâți să continuăm sa fim liberi și independenți. Nu va exista amenințare imperială care să reușească să frâneze cursul Revoluției Bolivariene”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets