Străbătând lumea: Vasul Păcii sosește în Venezuela pentru a promova unirea și eadicarea armelor nucleare


7 mai 2014 (MPPRE)

Cuba Peace BoatÎn portul venezuelean La Guaira, statul Vargas, a sosit Vasul Păcii (Peace Boat), purtătorul unui apel pentru o lume liberă de arme. Vasul are la bord peste 900 de pasageri, printre care opt Hibakusha, supraviețuitori ai bombelor pe care Statele Unite le-au lansat asupra orașelor Hiroshima și Nagasaki, la 6 augut 1945.

În cadrul unei conferințe de presă organizate la bord, una dintre victimele tragediei, Hatori Michiko, a afirmat că experiența lor nu trebuie să se mai repete nicăieri în lume, și a lansat un apel către toate țările, de pe toate continentele, pentru a-și uni eforturile – urmând exemplul Venezuelei – în eradicarea armelor nucleare și promovarea păcii mondiale.

Viceministrul pentru Asia, Orientul Mijlociu și Oceania, Xoan Noya, a mulțumit delegației japoneze pentru dovezile de afecțiune demonstrate la adresa Comandantului Suprem, Hugo Chávez, care, de pe tărâm venezuelean, a susținut ideea de Pace în întreaga regiune, remarcând faptul că motivul acestei vizite este ”promovarea unei lumi libere de armament nuclear. Patria lui Bolívar este o țară care, în decursul istoriei, a promovat neproliferarea armelor de distrugere în masă, iar Guvernul Bolivarian va continua impulsionarea păcii pe care cu toții o merităm.”

Noya a menționat faptul că opt muzicieni integrați în Sistemul Orchestrelor de Copii și Tineret al Venezuelei s-au aflat la bordul navei, în acest al 83-lea voiaj al său, împărtășind experiențe cu omologii japonezi și din alte părți ale lumii. Au participat, de asemenea, la ateliere culturale, educative și artistice, pentru promovarea integrării Asia – America de Sud.

Vasul Păcii este o Organizație non-guvernamentală care, de această dată, călătorește prin lume sub lozinca: Traversând generații; Construind împreună un viitor liber de arme nucleare. Are sediul central în Japonia și, din 1983, acționează pentru promovarea păcii și a sustenabilității.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets